| Yardımlarınızı bekliyorum | |
|
+12cowboy silver ertay egunns aaltindeger sifujack teng crazyhours deka certus watcher mertk 16 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 11:54 | |
| Olur mu yaw, safir camla uzaya acilirsan patlama ihtimali cok yuksek, ama hesalit cam patlamiyor. Hesalit cam cizilirse bir polisaj ile isi hallediyorsun. Bu arada dikkatinizi cekmek istedigim bir baska konu var. Uzayda calisan saat cok zordur, isi eksi 270°, yag donar, genlesme sorunu olur vs vs. Moonwatch muhabbeti ve efsanesi buradan gelir. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 12:08 | |
| yeni terra 8500 lerde 41.5 mm opsiyonu var - teng demiş ki:
- Aqua terranın büyük boyu var?? ya 42 ya da 41 mm idi.
| |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 12:10 | |
| Hayır Terra 2500 lerde 41 mm var. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 12:14 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 12:48 | |
| abi ertay ında sahip olduğu klasik seri 39.2 mm, standart......ama chronolar 42.2 mm...teyit için siteye baktım - teng demiş ki:
- Hayır Terra 2500 lerde 41 mm var.
| |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 12:56 | |
| Tamam ben de buna karşı demedimki. Aqua terra 2500ler 3 size biri 36 öbürü 39 diğeri de 41 mm. 8500 kalibre çıktıktan sonra bunların hepsini üretmemeye başladılar ama piyasada 41 mm aqua terra vardır. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 14:09 | |
| hımıss o zaman piyasada tek tük kalan 41 likler değerlidir | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Cuma 19 Şub. - 21:50 | |
| uzayda hesalit cam patlamadığına göre demek ki esneme kabiliyeti oldukça yüksek. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 6:04 | |
| bu arada hesalit moon 4950 chf olmuş, 2 sene olmamıştır, baktığımda 4500 idi..bu na yaa | |
|
| |
mertk
Mesaj Sayısı : 279 Kayıt tarihi : 11/02/10 Yaş : 34 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 7:10 | |
| Ertay çok teşekkürler camın safir diye biliyordum ben.Ama orda bakarken de anladım acıkcası cunku Eugene Cernan nın saati renklı moonwatch olan ile bu limited edition camlar benziyordu.Ama adam safir dedi ısrarla ben de herhalde bu moonwatch ların camları böyle değişik diye düşündüm.O zaman limited olan gözümden düşmüş durumda.Arkadaşlar şimdilik saat bakmaya biraz ara verdim bir ameliyat geçirdim.Biraz dinlenmem gerekecek herhalde:)Yardımlarınız için çok teşekkürler.İnşallah şu moonwatch geldiği zaman görebiliriz.Bu arada hesalit cam olan yani hem Eugene Cernan hem de limited edition model olan saatların camları yanı plastik gibi biraz.Hesalit cam böyle mi oluyor yani?.Saatleri ben bu camları yüzünden çok beğenmedim herhalde safir olanı daha güzel duracaktır diye ümit ediyorum. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 9:19 | |
| egunns, bendeki saat 39 mm. degil 42 mm. zaten Moonwatch'ta 42 mm.disinda bir cap yok. Ama siz speedmaster lari genel olarak Moonwatch olarak degerlendiriyorsaniz ki, bu dogru bir tasnif degildir. Moonwatch deyince Speedmaster Professional'dir ve butun modelleri 42 mm.dir. Diger speedmaster'ler (Broadarrow,Reduced,Schumacher) Moonwatch degildir. Speedmaster kurmali degilse, Moonwatch'ta degildir. Moonwatch'in olmazsa olmaz sarti ve diger modellerden ayrilan en onemli yani kurmali olmasidir. Malum, uzayda yercekimi olmadigindan dolayi, otomatik saatin rotoru kurma islevini yerine getiremez. katilbalina, olaya tamamen opsiyonel gibi bakmamak lazim. Ay'a giden saatin orijinali hesalit camli oldugu icin, hesalit camli yapmislar. Fakat bir de benim gibi safir cam ve seffaf arka kapak isteyenler icinde, her iki tarafida saphir camli olan modelinide uretmisler, ve fiyatida hesalit cam olan modelden daha yuksek. (600 Eu gibi) Fakat bu fiyat farki tamamen cam farkindan kaynaklanan bir durum degil. Arka kapak seffaf olunca, makineyide dekoreli yapmislar. Esas fiyat farki, makine dekorundan kaynaklaniyor. Zaten seffaf arkapakli olan modeli gorunce de insanin digerini alasi gelmiyor. mertk, Sayet bahsettiginiz saat asagidaki linkteki saat ise, Hesalit diye ben demiyorum, Omega diyor. Saticinin saphir demesi onemli degil, Omega firmasi saphir olmadigini soyluyor. ama baska bir saatten bahsediyorsaniz bilemem. sayet baska bir saatten bahsediyor olmaniz durumunda, ilgili linki vermeniz durumunda, tekrar goruslerimizi beyan ederiz. http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/professional/31130423001002saygilar.
En son ertay tarafından C.tesi 20 Şub. - 9:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 9:27 | |
| Makinesi dekoreli olan, saphir camli model. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 9:38 | |
| ertay, sendeki aqua terrayı kastetmiştim ben, bu arada moonwatclarda 44 mm lerde var galiba koleksiyonda | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 9:48 | |
| egunns, haklisin, konu bastan bu tarafa moonwatch uzerinden gittigi icin, dikkat etmemisim kusura bakma. dedigin gibi, bendeki model 39.2 mm. fakat ayni kasanin 41 mm. olanlarida var. Railmaster konusunu konusmustuk hatirlarsan. 41 mm. olan modelin kadraninin zaten cok sade oldugunu ve bu yuzden 41 mm. nin kadraninin bombos kalmasindan dolayi 39 mm. kadar guzel durmadigini yazmistik. Moonwatch'ta benim bildigim 44 mm. yok. 44 mm. olan model otomatik bir saat, yani kurmali degil ve ayrica 6 rakami uzerinde takvim var. Oysa orijinal moonwatch'ta tarih ozelligi yok. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 10:35 | |
| yess bencede 44 lük karakter yoksunu gibi | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 21:47 | |
| Evet ertay dediğim saat linkteki saat.Saatlere bakmaya gitmeden önce limited pahalıdır diye çok araştırmamıştım.Omega butik deki adamlar da ne kadar ilgilenseler de demekki yanlış bilgi vermişler.Katalog tan bakarken de saatler önden birbirine benzediği için bi türlü hangisi hesalit hangisi safir olan bulamıyorlar nedense.Arkadaşlar omega speedmaster ı beklerken breitling de saatlerine bakmak isterim.Ama genelde 6000 tl den pahalı oluyo coğu.Sizin önerebileceğiniz bu fiyat klasmanında breitling var mı?Ben özellikle navimeter modellerini beğendim.Cosmonaute modelini çok beğendim.Türkieyede bu saati kaça bulabilirm?Bir de breitling saatlere anadolu yakasında bakabileceğim bir yer var mı?Yada bayiliği nerdedir bu saatlerin? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 23:06 | |
| Breitlingi, Kadıköy Nautilus'ta hem Kuz saatte hem de Özgür saatte yanyana görebilirsiniz. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum C.tesi 20 Şub. - 23:15 | |
| tepe nautilus özgür saat de breitlingler var... daha çok çeşit kanyon da vardır | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Paz 21 Şub. - 0:22 | |
| Ama ben olsam o kadar parayı Breitling'in eta bozması saatine vermem. Omega'nın co-axial mekanizması daha cazip geliyor. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Paz 21 Şub. - 6:10 | |
| Nautilus daki kuz optik le sorun yaşadım artık kuz optikten saat alacağımı düşünmüyorum ama kanyon veya özgür saat te bir bakarım.Zaten sadece ölesine bakacağım gibi gözüküyor.Şu anlık moonwatch dan başka bişi düşünmüyorum:) | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Paz 21 Şub. - 10:09 | |
| Bu paraya temiz bir El Primero alınabilir. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Paz 21 Şub. - 10:45 | |
| mertk, Breitling Navitimer mi? Moonwatch mi? diye sorarsaniz, her iki saati de kullanan birisi olarak, kesinlikle Moonwatch derim. Navitimer'in nerede ise yagmur yagsa ici buharlaniyor. Cumartesi gunku bulusmamizda konunun uzmani Propmatic arkasimizin soyledigine gore, bu konu Navitimer'in muzmin hastaligi imis. zaten kullanim zevki olarakta, kurmali bir saat ile, otomatik bir saati karsilastirmak bana gore pek dogru degil. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 0:43 | |
| @Azizim Haklısın alınabilir.Zenith almak da çok isterim gerçekten ama şimdilik omega takmış durumdayım nedense:)Bu saatti aldıktan sonra bir dahaki tercihim Zenith olur herhalde. @ertay Evet ertay dediğinde kesinlikle katılıoyrum.Kurmalı bir saat ile bence de otoamatik bir saat karşılaştırılamaz.Ben sadece ölesine bakmak istiyorum yani navimeter'a.Belki ilerde bir tane alabilirm diye ama dediğim gibi şimdilik omega speedmaster proffesional da kararlıyım. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 15:32 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 20:25 | |
| İnşallah katil balina bekliyoruz artık ama bu zaman sürecinde de başka saatlere bakmadan duramıyoruz işte | |
|
| |
MUstafa Bozer
Mesaj Sayısı : 330 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 38 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 21:45 | |
| - crazyhours demiş ki:
- bence o paraya2, 3 tane hamilton mido longines markalarından sırasıyla alınabilir ben öle yapardım yani biri pilot biri dalgıç biri klasik kalan paraya da bi seiko :)etti 4 tane ben olsam yani fikir sadece moonwatch kalabilirde sanki sonraya
Kesinlikle 7750 değil mi bu ya, markası ne farkederki? 1500 liraya almak varken omeganın ceosu kendine yeni köşk alsın diye niye omega alalım? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 22:01 | |
| 7750 değil tabiki omega moonwatch... moonwatch'ın mekanızması bütünüyle farklı... | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 22:05 | |
| Kuramlıymış ben de sonradan farkettim ama düzeltemiyorum düzelt butonu yok nereye gitti ki bu | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Ptsi 22 Şub. - 23:56 | |
| Omega moonwatch bir başkadır | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Salı 23 Şub. - 0:13 | |
| - mertk demiş ki:
- Omega moonwatch bir başkadır
Evet güzelmiş nadir kurmalı sportif bir saat, lemaina manuel mi bunun makinası? | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Salı 23 Şub. - 0:36 | |
| - watcher demiş ki:
sonra orjinal aya giden saat kurmali lemania 321 simdiki 861 (yanilmiyorsam halen bunu takiyorlar) ama kurmali,
Evet.Bu arada lemania 861 dediğimiz şey in house makine olan omeganında sitesinde dediği Omega 1861 makine oluyor herhalde değil mi?Lemania denmesinin sebebi nedir acaba? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Salı 23 Şub. - 2:02 | |
| Evet omegada 1861 makine oluyor. Bu makine aslinda lemania isimli ureticinin makinesidir cok uzun yillardan beri omega bunu kullanir, su anda lemania omeganin da icinde bulundugu gruba mi ait hatirlayamadim, eskiden ayni tarz makineden baska markalara da kullanilmisti. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Salı 23 Şub. - 2:17 | |
| Herhalde lemania omega'nın içindedir diye düşünüyorum.Yada omega'ya özel üretilmiştir makine.Yoksa omega in house model diye göstermez herhalde yada bizi mi kandırıyorlar nedir | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Çarş. 24 Şub. - 22:03 | |
| Arkadaşlar konu kalabalığı yapmayayım diye ayrı bir başlık açmadım,herhalde gerek de yok zaten Hamilton jazzmaster(solestar arkadaşımızda olan) yani 40mm'si,nerde bulabilirim acaba o saati?Geçen Tevfik aydın'ın yanındaki saatçi de gördüm de yanlış hatırlamıyorsam 38 mm olan vardı onda.40 mm olan gelmiyor artık Türkiye' ye dedi.Bende bir sizlere sorayım dedim,adam hatta 1000tl ye bırakırım diyince açıkcası aklıma da yatmadı değil ama bir 40 mm sine bakabilirsem güzel olur. | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 2:52 | |
| Bendeki, jazzmaster open heart modeli. Bu saatin 38mm'liği yok. Hiç duymadım, görmedim. Ya farklı saatlerden bahsediyoruz, ya da saatçi yanlış bilgi vermiş. Aynı saatten bahsediyorsak 1000TL çok iyi bir fiyat. Open heart bu: H32565135 | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 3:09 | |
| Evet bu saatin deri kayışlısı.Saatçi yanlış bir bilgi de vermiş olabilir.Belki de 40mm dir ama bana 40 mm sinin artık Türkiye ye gelmediği 38 mm saattıklarını söyledi.Bu dediğim geçen ay oluyor.O yüzden büyüklüğünü de pek net hatırlayamadım şimdi ama bir daha gidip bakayım oraya belki de 40 mm olandır yani 38 mm olmadığına göre saatçi yanlış bilgi verdi herhalde. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 3:20 | |
| Bu saatse 40mm'dir. Yalnız, orijinal deri kordonluysa kadranı siyah değildir. Kahverengi veya gümüş renktir. Bildiğim kadarıyla bu saatin siyah kadran-deri kordon versiyonu yok, tabi kordonu değiştirilmediyse. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 3:56 | |
| | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 4:01 | |
| Silver, bunu yurtdışı sitelerde ben de gördüm ama Türkiye'deki hiçbir sitede bu kombinasyonu görmedim. Arkadaş Türkiye'den bir mağazadan alacağı için o şekilde söyledim. Ama illa ki yoktur demiyorum, belki vardır. TR alışveriş sitelerini baz alırsak, internette hiç rastlamadım. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 4:15 | |
| bizde yok evet, ben vitrinlerde deri kayış olarak sadece alağıda resmini koyduğumu gördüm sonra bayinin bilgisayarından baktık bunun siyah/kahverengi-bronz kadranlısı geliyor mu diye gelmiyordu o zaman, metalde siyah kadran var, birde rose gold kasa var, internette deri kayışlı en iyi 1170, metal olan 1320 lira civarında, 1000 lira cidden iyi bir fiyat bu saatler için saat ve saat mağazasından fiyat almamak lazım %15'ten fazla düşmüyorlar ve fiyatlar oldukça yüksek kalıyor, saat ve saat'in mal verdiği diğer saat mazağalardan almak lazım indirim için | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 4:20 | |
| Bu saatin 38mm.liği kadran yapısından dolayı anlamsız olur,ama benim avatarımdaki saat 40mm. ve bunun 38mm.liği de var. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 4:23 | |
| Hamilton'un sitesinde Jazzmaster Open Heart modelinde 40 mm'den başka versiyon görünmüyor | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 5:42 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 5:46 | |
| Merak etme bu bir akım ve markalar bu akımdan pay kapma yarışındalar ve sonuçda hepsi klasiğe, yani avatarımdaki hale dönecekler. | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 5:47 | |
| Hamilton'ın bu tarz çok modeli yok ki. Bence değişik ve hoş bir saat. Çok severek kullanıyorum bu saati. Herkesin beğenisi farklı tabi, ama ben en çok "orasını burasını açan" saatleri seviyorum Hatta alacağım bütün saatlerin orası burası bir şekilde açık olacak, hiç olmadı arka kapağı cam olacak. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 5:52 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 6:01 | |
| Rahatsız olacak bir durum yok, saygı çerçevesinde görüşlerimizi paylaşıyoruz, hoş da oluyor.
Yazdıklarınızdan "manken gibi değilse etek giymeye hakkı yok" çıkarımı yapmak da mümkün o zaman. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 6:10 | |
| Eveeettt aynen ben de katiliyorum, eger manken gibi degilse etek hic giymesin Eger bunu kadin arkadaslarim da bir duyarlarsa yandigim resmidir haberiniz olsun. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 6:29 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 10:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Yardımlarınızı bekliyorum Perş. 25 Şub. - 12:11 | |
| Şahsen ben eta 2824 olsa bile görmeyi seviyorum.Daha inhouse bir saatim olmadığı için olsa belki farklı düşünürüm bilmiyorum ama nede olsa yılların mekanizması yanı,benden yaşlı o yüzden saygım sonsuz | |
|
| |
| Yardımlarınızı bekliyorum | |
|