| Proje Avicenna | |
|
+35asderty bao.bao 4.kuşak ofis BR-02 Akif silver onno92 nabsin Hafsa ak100 il_padrino Azizim crazyhours sifujack dreren GAREZ austun bootsector merih selcuk teng barett borahan aegean76 aaltindeger cemele kelby krytime deka vervito certus propmatic egunns watcher 39 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:24 | |
|
En son watcher tarafından Cuma 27 Ağus. - 3:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:33 | |
| Kadrana dokunmayiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin Fume rengi 7750 oris var | |
|
| |
propmatic
Mesaj Sayısı : 300 Kayıt tarihi : 31/01/10 Yaş : 52 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:34 | |
| dokunan kim? renk alternatifleri füme ve krem.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:40 | |
| Saat iki renk farkli kadran olabilir, 50 adetle limitli fume ve 50 adetle limitli krem | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:41 | |
| bir de şimdi farkettim. saatimiz 30 pulsasyonlu. bunu 15e de indirebiliriz. pulsemeter özelliğinin kullanışlı olması açısından. nabız ölçerken zaman kazandırır 15 pulsasyonlu skala. örnekler bir de bizim saati çizen girard perragaux modelinden esinlenmiş sanki. saatimizin neyle kıyaslandığına dikkatinizi çekerim. -http://www.liveauctioneers.com/item/6770645 -http://quicklook.watchprosite.com/show-nblog.post/ti-351822/ | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:42 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:43 | |
| | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:45 | |
| Fume nefis olmus ama ilk mekanik saatini beyaz yada krem dusunup iki saati de siyah ve fume kadran alan biri olarak krem tek tercihim vervito; dikkatini cekerim saat 40 degil 42mm | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:47 | |
|
En son vervito tarafından Perş. 23 Şub. - 13:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:49 | |
| o zaman IWC gibi biz de tarih penceresini kapatalım. çok daha dengeli ve şık olduğu besbelli. günlük olarak kullanmayacağımız bu özel saatte. sadece ruhu ve havası için kullnacağımız bu saatte tarihe gerek yok bence. IWC çok daha olgun duruyor dikkat ederseniz. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:52 | |
| Hem krem hem de fume yapilabilir... 50 adetle limitli her biri | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:54 | |
| - vervito demiş ki:
- o zaman IWC gibi biz de tarih penceresini kapatalım. çok daha dengeli ve şık olduğu besbelli. günlük olarak kullanmayacağımız bu özel saatte. sadece ruhu ve havası için kullnacağımız bu saatte tarihe gerek yok bence. IWC çok daha olgun duruyor dikkat ederseniz.
Herkes hemfikir olursa tarihi kapatabiliriz, bu arada ozellikle dikkat cekmek istedigim bir konu var, benim tecrubelerimle goruyorum konuyu. Bizim saat henuz cizim, iwc ise gercek saatin resmi, bu nedenle daha olgun gorunuyor bence. Yoksa ben saatin bitmis halini dusundugumde saatimiz iwc'den ziyade patek tarzi havasiyla daha klas olacaktir. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:57 | |
| Bence takvim i flan guzel olmalida nedeni ise bu kadar guzel saat yapip sadece ozel gunlerde kullanmak pek bana uygun gelmiyor 3 saatim var hepsini 2 ser hafta araliklarla kullaniyorum.
Yinede tabi ustalarin bilecegi is ama takvim olsa iyi olur. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 2:58 | |
| sadece tarih açısından daha olgun görünüyor. genel imaj itibarı ile kastetmiştim. artı o 6 yönündeki tarih 6 rakamının görünen parçasını da yoketmiş. klasik olmuş hiçbir minimalist saatte tarih yoktur. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:02 | |
| - cemele demiş ki:
- Bence takvim i flan guzel olmalida nedeni ise bu kadar guzel saat yapip sadece ozel gunlerde kullanmak pek bana uygun gelmiyor 3 saatim var hepsini 2 ser hafta araliklarla kullaniyorum.
Yinede tabi ustalarin bilecegi is ama takvim olsa iyi olur. saatlerinin sayısı artınca fikirlerin değişecek. her saati de oris'inle karşılaştırma. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:04 | |
| türksaat'in kadrandan kaldırılıp arka kapağa yazılmasını ve tarih olayını oylamaya sunalım bence.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:06 | |
| Bana da kucuk ignelerde kuyruk olmayisi biraz zayif geldi, kuyruklu igne cizdireyim de gorelim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:08 | |
| - vervito demiş ki:
- türksaat'in kadrandan kaldırılıp arka kapağa yazılmasını ve tarih olayını oylamaya sunalım bence.
Doktorcum, saate diger arkadaslar da biraz fikir belirtsinler sonra oylama konularini belirleyip bu basliga bir anket ekleriz | |
|
| |
vervito
| |
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:17 | |
| cizimlerde tarih cok sık durmamıs tarıhsız tercıh ederım. bu arada grı kadran ıwc dekı sekıl demı olacak yoksa duz mu? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:18 | |
| IWC sadece renk, kalite ve sınıf açısından doğru karşılaştırma olsun diye kondu. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:19 | |
| evet yoksa tonlama farkli ve kadran yanar doner olacak tipki hezarfen laci gibi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:21 | |
| IWC siyahin acik tonu bizimki ise bir olcude acik antrasit/fume rakamlar igneler beyaz gumus olunca boguluyor | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:25 | |
| Graduée 15 pulsation icin yeniden skala cizimi yapiuliyor, bitince saate aplike edip burada yayinlarim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:26 | |
| Bu arada belirtirim ki AVICENNA isim babasi Mustafa Suren hocamizdir | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 3:28 | |
| valla bence turksaat ve osmanlica kadran bu projenin ruhunu olusturuyor.Beni yuz yildir saat piyasinda basarilara imza atmis markalarin ayni makineli saatlerini almiyip bu saate yonelten yegane unsur fiyat deyil bu projedeki ruh tur diyorum.Bu ruhun varlini bana uyesi onbinleri bulan yabanci forumlarda daha saatin fiyatini bile duymadan mutis bir tasarim bizide dahil edin diyenlerin coklugu ispat etti. Ortaya cikmasindaki zorlugun bilince olarak birincisinde oldugu gibi ve forumdaki insanlarin kalitesine ve bilgilerine sonsuz guvenimle saatin capi,rengi,kayisi;ignesi ve bunun gibi konularda hic yorumda bulunmadim ama derim gelin bu emeklerin karsisinda bu ruhu oldurmeyelim degisen sekli ,capi,makinesi olsun saatimizin ismine dokunmayalim . | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 4:49 | |
| | |
|
| |
deka
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 5:40 | |
| Kuyruklu iğneler daha şık olmuş, birde biraz daha IWC nin havasını yakalayabilirsek,müthiş birşey olacak,sanırım bunda IWC nin kadran rengi önemli rol oynuyor,ayrıca, takvim olayında israrcı değilim ama takvimsiz tercih eder gibiyim,Türksaat da kalsın derim, son hali ve marka ve model yerleşimi,yazı karakteristiği mü-kem-mel. | |
|
| |
propmatic
Mesaj Sayısı : 300 Kayıt tarihi : 31/01/10 Yaş : 52 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 6:00 | |
| bizde watcher le kara kara düşünüyorduk acaba neden millet susdu diye çok sevmişlerki susmuşlar | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 6:25 | |
| - deka demiş ki:
- Kuyruklu iğneler daha şık olmuş, birde biraz daha IWC nin havasını yakalayabilirsek,müthiş birşey olacak,sanırım bunda IWC nin kadran rengi önemli rol oynuyor,ayrıca, takvim olayında israrcı değilim ama takvimsiz tercih eder gibiyim,Türksaat da kalsın derim, son hali ve marka ve model yerleşimi,yazı karakteristiği mü-kem-mel.
Ben iwc 'den ziyade patek ve vacheron havasini yakalamaya calistim, iwc portugaise modeli hem cok buyuk, yaklasik 45-47 mm eger dogru hatirliyorsam hem de oldukca spor, halbuki patek tarzi calismalar gecen yuzyilda da gundemdeydi bu yuzyilda da. Malum bizler bunlari torunlarimiza birakmayi planliyoruz ya onlarin zamaninda da modasi devam etsin isterim, simdi duyar gibiyim, o zaman daha kucuk olsun ama daha kucuk mesela 39-40mm yaparsak ne kadar bizim ilgimizi ceker bilemiyorum. Aslinda deka dostum bence bu tasarimla biz iwc havasina bes bastik gibi bir duygum var Nasil havalarda ucuyorum ama, ayaklarim yere basmiyor | |
|
| |
krytime
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 7:20 | |
| Ne o dostlar bakiyorum kimseden ses cikmiyor, Benim kotu kedi serafettinden mi korktunuz yoksa saat icin iste budur mu dediniz? Dusuncenizi alayim da dalgic modeline yeniden egilmeye baslayayim. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 7:21 | |
| insanlar saatlerle ilgili biraz modadan uzaklaşıp vintage saatlerin havasına girebilseler 39-40 ideal boyuttur. ve torunlarımızın zamanında da kabul görür olacak. ancak gel de anlat... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 7:58 | |
| Simdi ebat konusunda soyle bir durum var ve bunu denemeyi herkese tavsiye ederim. En guzeli ebat konusunda omegaya bakmak. Omeganin eski 321 makineli kronolu saatini ve yine 39mm museum chronographe modelini denedim, 39-40mm kronolu bir saatte cok kucuk kaliyor, kronolar nedeniyle saat cok kalabalik ve kucuk gorunuyor, halbuki ayni saatin deville modellerinde kronosuz denedigimde daha iyi duruyor. Omeganin yine artik simdi gundemde olmayan kronolu bir klasik saati vardi modelin ismini simdi unuttum, onu denedigimde ise (ben altin kasa ve krem kadran denemistim) akilalmaz hosuma gitmisti, fiyatina yetisemedim yoksa alacaktim. Bugun bile hala aklimda o model ve 42mm cok cok ideal gelmisti. Yani bir kadran diziliminden oburune cap ta guzel veya cirkin olabiliyor. mesela yine planet ocean, bildiginiz gibi iki cap var ve 42mm bana cok kucuk gelmisti ve 45mm cok ideal olmustu. Bu yuzden cap ile ilgili dusunurken gidip bahsettigimiz caplarda ve krono dizilimine benzer dizilimleri denemek lazim bazen insan cok sasirabiliyor. Bende kronolu eski landerondan tut valjoux 72 ye varincaya kadar hic yoksa 30-40 tane 60 lardan saat var, bunlarin caplari 36-39mm arasi degisiyor ama 39mm olani bile koluma taktigimda cok kucuk geliyor cunku kronolar kadrani boguyor. En hosuma gideni krono dizilisi yukaridaki gibi 6 ve 9 da olan bir tanesi valjoux 92 eger dogru hatirliyorsam, makinesi muhtesem, roue a colonne vs. Fakat takamiyorum, kucuk kaldigi hissine kapiliyorum. mesela dornbluth, cift gostergeli olani 42mm Ama patek 39mm-40mm Vacheron constantin patrimony chronographe 42mm Blancpain le brassus 42mm Chopard LUC 42mm Breuget marine chrono 42mm Piaget polo 43mm Cartier rotonde 42mm
Yine omega seamaster aquaterra modelini bir denemenizi oneririm, 41.5mm ve sanirim turkiyede bulmak ve denemek cok kolay olur, gerci kronolu degil ama ebat acisindan bir fikir verir.
Yani ust duzey saatlerde chronographe oldugu zaman patek haric 42mm genel olarak | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:28 | |
| 42/22yi kabul ettik artık bir kere | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:33 | |
| bu arada bunun da ufak kolları hezarfn gibi olsa. ve büyük kollar da lumili dauphine olsa. biliyorum bu kollar da gayet kaliteli ve mountain tarzı. ancak ben füme kadranda gümüş renkli kolların özellikle güneşli havada okunmadığını çok iyi biliyorum. hatta bazen siyah kadranda bile gümüş kollar görünmüyor. o açıdan dikkatli olmak lazım. defalarla başıma geldi bu durum. benzer renklerdeki saatleri deneyip bakmanızı tavsiye ederim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:35 | |
| Fume'de Rakamlar ve kollar beyaz olarak tasarlandi | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:37 | |
| Kadranı inceledim de nabız göstergesi 40 tan sonra göstermiyor, acaba nabız 40 ın altına düşünce mortingen mi ?? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:40 | |
| mortingen değil ancak 40da ve altında durum o kadar vahim ki,doktorsan "saatle oynaşmayı bırak hastayı monitore bağla, ilaç yap" anlamına geliyor. doktor değilsense de "acil doktor bul, ambulans çağır" anlamına geliyor
En son vervito tarafından Cuma 27 Ağus. - 10:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
vervito
| |
| |
teng
| |
| |
teng
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:53 | |
| Avicenna nın altındaki doğum ve ölüm yılı bence saatin isminde olmamalı. Sadece Avicenna olmalı | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:54 | |
| monitorden kasıt tabii hastayı bilgisayar monitorüne koli bandıyla bağla değil | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 10:55 | |
| - teng demiş ki:
- Avicenna nın altındaki doğum ve ölüm yılı bence saatin isminde olmamalı.
Sadece Avicenna olmalı evet buna ben de hafiften takılmıştım ancak dile getirmedim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 11:11 | |
| - vervito demiş ki:
- teng demiş ki:
- Avicenna nın altındaki doğum ve ölüm yılı bence saatin isminde olmamalı.
Sadece Avicenna olmalı evet buna ben de hafiften takılmıştım ancak dile getirmedim.
Ok yarin kaldirtirim cunku ben de ayni gorusteyim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 11:13 | |
| Hem takildiginiz yerleri soylemekten cekinmeyin eger olabilecek birseyse yaptiririm, yok eger olmayacak birseyse zaten nedenleriyle beraber soyluyorum | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 11:22 | |
| şuanki hali ile ilgili bir de Türksaat kadranda (ki ben arka kapakta olabilir dedim) eğer kesin kalacak diye sonuç çıkarsa anketten Avicenna fontu ile Turksaat fontunun aynı olması doğru mu? markanın bir fontu var italic o tamam. hezarfendeki gibi avicenna ismi farklı yazılabilir. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 27 Ağus. - 11:29 | |
| - vervito demiş ki:
- şuanki hali ile ilgili bir de Türksaat kadranda (ki ben arka kapakta olabilir dedim) eğer kesin kalacak diye sonuç çıkarsa anketten Avicenna fontu ile Turksaat fontunun aynı olması doğru mu? markanın bir fontu var italic o tamam. hezarfendeki gibi avicenna ismi farklı yazılabilir.
Olabilir | |
|
| |
| Proje Avicenna | |
|