Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 22 Eyl. - 7:43
arka kapağın cam olmaması da daha güzel olmuş;arka cam kapak kurmalı ve microtor kronograf saatlerde şık duruyor;gravür de Oris ve IWC nin limitli modelleri gibi olur;
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
arkadaşınız babasının doomgününe yetişmeyecek diye almaktan vazgeçecekse,söyleyin vazgeçsin,saatin müşterisi hazır
vervito
Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 25 Eyl. - 11:00
dreren demiş ki:
arka kapağın cam olmaması da daha güzel olmuş;arka cam kapak kurmalı ve microtor kronograf saatlerde şık duruyor;gravür de Oris ve IWC nin limitli modelleri gibi olur;
bu saatimizde bir IWC havası olacak gibi.
watcher Admin
Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 25 Eyl. - 21:30
Simdiden bu saatimiz icin benim cevremde yaklasik 20 kisi almak isteyen var Ama elbette ki oncelik forumun.
Iyi ki bu sefer limiti 100 adete cikardik
vervito
Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 26 Eyl. - 9:31
watcher Admin
Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 26 Eyl. - 20:51
Hezarfenleri teslim edelim, cok guzel seyler takip ediyor dostlar.
bootsector
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 1 Ekim - 22:27
Arkadaşlar Hezarfen konusunda bilgisi olan bütün arkadaşlardan yardım bekliyorum. Önceki konuşmalarda Hezarfendeki gibi 4-5 kadran rengi opsiyonu tarzında konuşmalar geçmiş. Bu bahsettiğiniz saatin farklı versiyonlarının çıkması mı? Yoksa saatin kadranı sallıyorum beyaz ise farklı renklerdeki kadranların yanında verilmesi mi? Hani gidilip saatçide değiştirilebilir kadran renkleri diye.
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 1 Ekim - 23:13
Aynen öyle istediğiniz zaman diğer kadranları saatçiye gidip değiştirtebiliyorsunuz.
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 1 Ekim - 23:14
Saatin dört renk kadaranı biri saatin içinde diğer üçüde beraberinde verilecek. Siz istediğiniz kadranı bir saatçide taktırabilirsiniz.
bootsector
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 1 Ekim - 23:18
Çok güzel birşeymiş bu olay o zaman. Umarım Avicenna projesinde de benzer birşey olur. 2 tane almayı düşünüyorum. Birisi bana birisi ileride doğacak oğluma. Kız olursa da foruma hediye ederim Bu arada ileride dediğime bakmayın. Evli bile değilim. Bahsettiğim olay bir 6-7 sene sonra gerçekleşebilir anca. Hemen sevinmeyin
vervito
Konu: Geri: Proje Avicenna Ptsi 11 Ekim - 10:10
watcher demiş ki:
bu çizimin üzerine: 1. Gradue skalasında 40dan sonra 24e kadarki kısım eklenecekti ki o boş kalan alan dolsun diye. 2. krono gostergelerinin üstünden ve altından 12 ve 6 rakanlarının ufak parçaları görülebilir. birçok marka kronolu saatlerinde o yarım kalan rakam kısımlarını kaldırmaz. gözler alıştı artık.. 3.Kollar lumili dauphine ve rakamlar ise hezarfen gibi lumili olacak denmişti ancak ben saatin daha klasik ve minimalist olması açısından kolların zenith el primerolardaki gibi Mountain tarzı lumisiz metal dauphine , rakamların da yine metal olması taraftarıyım hezarfen çoko kadranda olduğu gibi . Kısaca lumi olmasa? saat daha mı bir havalı olur? PP, VC klasik modelleri tarzında. aynı IWC poteguese gibi mesela. 4. Avicenna yazısının fontu mutlaka farklı olmalı Turksaat'ten. 5.Canon medicinae yazısı yerine güzel bir logo bulsak. 6.Arka kapağa avicenna'nın şu meşhur resmini yapsak
7. minimalizm açısından yine krono kolları daha düz birşey olsa. önceki sayfalarda paylaşılan bir VC vardı. onun gibi. ya da hezarfen saatimizin saniye kolu gibi.
Sevgiler.
bootsector
Konu: Geri: Proje Avicenna Ptsi 11 Ekim - 10:19
Vervito bence düşünceleriniz çok güzel. Tek bilmediğim konu Gradue kısmındaki sayılar ne işe yarar? Doktor ya da bu konuda bilgili bir arkadaş varsa paylaşabilir mi acaba? Hani nabızla ilgili oluğunu biliyorum ama kullanımı nasıldır? Bir de Hezarfendeki gibi 2 renk kadran da verilebilse gerçekten harika olur. Fiyata ekleyebileceği 15-20 euroyu alacak arkadaşların çok sıkıntı edeceğini pek sanmıyorum.
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 11:08
watcher hoca krem kadran versiyon hezarfendeki gibi sarı ağırlıklımı gözükecek
watcher demiş ki:
Saat iki renk farkli kadran olabilir, 50 adetle limitli fume ve 50 adetle limitli krem
GAREZ
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 11:22
bu video'daki mekanizma mı kullanılıyor? tam bir sanat eseri... taksit olacak mı? nasıl?
bu arada mekanizmada olan saniye niye kullanılmıyor?
mekanizma mı?
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 18:53
Mekanizma bu, ancak farklı olması, sade olması vs. bakımlarından saniyesi iptal edilmiş olanı, uygulamada da saniyesi iptal edilmiş modeller mevcut.
GAREZ
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 20:53
deka demiş ki:
Mekanizma bu, ancak farklı olması, sade olması vs. bakımlarından saniyesi iptal edilmiş olanı, uygulamada da saniyesi iptal edilmiş modeller mevcut.
iptal edilmiş derken sadece iğnesi takılmıyor mu yoksa parça eksiltme ile mi?
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 21:12
O kadar teknik bilgim yok ama yorum yapacak olursam,bence saniye altta çaliışmaya devam eder, göstergesi iptal edilmiştir.
propmatic
Mesaj Sayısı : 300 Kayıt tarihi : 31/01/10 Yaş : 52 Nerden : izmir
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 21:44
saniye çok kolay iptal edilir. saniyeçarkından gelen iğnenin ucunu bir penseyle kesersin, olur biter iş.
crazyhours
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 21:54
tabii kolay kolay anlatmışsın ama o iğneyi görüp o minnacık penseyi tutup ... nerdee biz de o gözz hep merak etmişimdir saniyesiz mekanik saatleri kulağımıza tutunca tik tak sesi yine var mı acaba diye ?
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 13 Ekim - 22:57
olmaz mı?, yoksa nasıl çalışır.
GAREZ
Konu: Geri: Proje Avicenna Perş. 14 Ekim - 7:26
bir detayı merak ettim saatin WR (SG) değeri ne olacak?
propmatic
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 4:20
merhaba arkadaşlar, avicenna nın son hali bu olmalı gerek. tüm istekler göz önünde bulundurduğumuzda bu tasarım çıkıyor ortaya.
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:02
logo biraz daha yukarı çıkar ve küçülürse saniye için yer açılır... fiyat için taksit olayı var mı nasıl?
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:06
Sanırım saniye için yer söz konusu değil, saniye düşünülmüyor.
krytime
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:33
Bence Türksaat ile Avicenna yazılarının yazı karakterleri birbirinden farklı olursa daha güzel olur.
propmatic
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:38
taksit imkanı var ama şimdilik kredi kartını bölünmüyor. 4 taksit düşünüldü. 2 si ürün tesliminden önce ve kalan 2 taksit ürün tesliminden sonra olarak gerçekleşecek küçük saniyeye ihtiyacımız yok. dengeyi bozuyor logo ve modelismini farklı karakterlerde denedik ve beğenilmedi. denge ve görüntüyü bozdu.
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:51
krytime demiş ki:
Bence Türksaat ile Avicenna yazılarının yazı karakterleri birbirinden farklı olursa daha güzel olur.
Bencede marka ve model yazıları bahse konu yere yazılacaksa farklı karakterlerde olması bütün dengeyi bozar, yazıların yerleri değişirse durum değişir ama beğenilir mi bilemem, bence güzel bir uyum yakalanmışken bozulmaması gerekir diye düşünüyorum. Not: görüş belirtirken bu saati şimdilik alamıyacağımın bilinmesini isterim,(bu durum saaati beğenip beğenmememle ilgili olmayıp benimle ilgili başka nedenelerden kaynaklanmaktadır) bu nedenle sadece benim bakış açımla görüşüm bu yönde. itirazım sadece butonların boyutu ve tepenin şekli yönündedir, ki tepe değişebilir, ancak butonlar öyle gözükmüyor.
En son deka tarafından Cuma 15 Ekim - 6:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
propmatic
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:55
deka demiş ki:
krytime demiş ki:
Bencede marka ve mode yazıları bahse konu yere yazılacaksa farklı karakterlerde olması bütün dengeyi bozar, yazıların yerleri değişirse durum değişir ama beğenilir mi bilemem, bence güzel bir uyum yakalanmışken bozulmaması gerekir diye düşünüyorum.
biz bu logo konusunu zaten daha önce detaylı konuşup tasarlamıştık. en uygun versiyonu budur. eğer başka kimselerin bahsi geçen detaylarınb dışında önerileri varsa şimdi değerlendirelim. yoksa listeyi açıcaz çünkü
deka
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 5:59
Aynen,
GAREZ
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 6:37
taksit sayısı az gibi 8/10 gibi bir şey olsa ilgi daha çok olur...
propmatic
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 7:16
GAREZ demiş ki:
çalışmalar sürüyor ama avicenna modeline yetişmez gibi geliyor. websitesi kurulması gerektiriyor ve bu websitesine banka 128 bit ssl systeminden kredikartıyla alışverişi sağlıyacak yazılım entegre etmesi gerekiyor. en erken navitimer modelinde olur kredi kartına taksit olayı
GAREZ
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 7:18
propmatic demiş ki:
GAREZ demiş ki:
çalışmalar sürüyor ama avicenna modeline yetişmez gibi geliyor. websitesi kurulması gerektiriyor ve bu websitesine banka 128 bit ssl systeminden kredikartıyla alışverişi sağlıyacak yazılım entegre etmesi gerekiyor. en erken navitimer modelinde olur kredi kartına taksit olayı
zaten parayı verecek kişi cebinde akrep varmış gibi davranıyor... takoz gibi telefonlara 600TL verirken bu saate pahalı diye karşı çıktı...
propmatic
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 7:34
onlara orantısız şiddet kullanırız sen hiç merak etme:)
Azizim moderator
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 9:10
Arkadaki figür Purdey serisi gibi mi olacak, işçilik zor ama bir o kadar da kaliteli olur. Saat çok güzel tasarlanmış.
egunns
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 10:13
elma? armut? 600 tl ye ben 26 inç lcd de alırım!
GAREZ demiş ki:
[ zaten parayı verecek kişi cebinde akrep varmış gibi davranıyor... takoz gibi telefonlara 600TL verirken bu saate pahalı diye karşı çıktı...
egunns
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 12:15
kadran üzerindeki osmanlı rakamları hezarfendeki gibi kabartma olacak değilmi?
propmatic
Konu: Geri: Proje Avicenna Cuma 15 Ekim - 17:27
aslında öyle tasarlanmadı ama genel istek üzerine applikasyon olarak da düşünebiliriz ama ohalde luminova index olmaz gri kadranda.
il_padrino
Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 16 Ekim - 8:09
çok şık bir tasarım olmuş gerçekten tebrikler
bootsector
Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 30 Ekim - 6:32
aklıma gelmişken yazayım da hatırlarsanız avicenna'nın krono göstergelirindeki arabik rakamların yerine noktalar konumuştu ve bu olmaıştı. krono kısımlarını Junghans Max Bill Chronoscope modeli gibi yapabiliriz. bu mesaj şimdilik kalsın. tekrar avicenna projesini gündeme aldığımızda değerlendiririz. şimdi nöbette olduğum için kendi bilgisayrımda not edemiyorum. buraya saklamış bulunayım bu fikri.
ak100
Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 30 Ekim - 18:19
veni...vidi ...avicenni(a)...
Hafsa
Konu: Geri: Proje Avicenna Ptsi 1 Kas. - 3:27
Harika valla ne denir ki! Hazerfan Çelebi projesine dahil olamadım ama İbni Sina'yı kaçıramam asla. Ben varım Proje Avicenna'da. Sakın unutmayın ........ Lütfen ...
bootsector