Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Proje Avicenna

+35
asderty
bao.bao
4.kuşak
ofis
BR-02
Akif
silver
onno92
nabsin
Hafsa
ak100
il_padrino
Azizim
crazyhours
sifujack
dreren
GAREZ
austun
bootsector
merih
selcuk
teng
barett
borahan
aegean76
aaltindeger
cemele
kelby
krytime
deka
vervito
certus
propmatic
egunns
watcher
39 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
YazarMesaj
egunns

egunns

Proje Avicenna - Sayfa 6 Empty
MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedÇarş. 22 Eyl. - 5:39

bugün arkadaş aradı 6 ekime saatler gelirmi dedi babamın doomgünü...biraz kem küm ettim...ne erkenmiş dedim babanın doomgünü Smile
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedÇarş. 22 Eyl. - 5:41

yanlış başlık olmuş
msjıda silemiyoruz tabi kara tahta misali!

egunns demiş ki:
bugün arkadaş aradı 6 ekime saatler gelirmi dedi babamın doomgünü...biraz kem küm ettim...ne erkenmiş dedim babanın doomgünü Smile
dreren

dreren

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedÇarş. 22 Eyl. - 7:43

arka kapağın cam olmaması da daha güzel olmuş;arka cam kapak kurmalı ve microtor kronograf saatlerde şık duruyor;gravür de Oris ve IWC nin limitli modelleri gibi olur; fumeur
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 0:40

egunns demiş ki:

arkadaşınız babasının doomgününe yetişmeyecek diye almaktan vazgeçecekse,söyleyin vazgeçsin,saatin müşterisi hazır Very Happy
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 11:00

dreren demiş ki:
arka kapağın cam olmaması da daha güzel olmuş;arka cam kapak kurmalı ve microtor kronograf saatlerde şık duruyor;gravür de Oris ve IWC nin limitli modelleri gibi olur; fumeur

bu saatimizde bir IWC havası olacak gibi. ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 21:30

Simdiden bu saatimiz icin benim cevremde yaklasik 20 kisi almak isteyen var Very Happy
Ama elbette ki oncelik forumun.

Iyi ki bu sefer limiti 100 adete cikardik clown
http://www.turksaatforumu.com
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedPaz 26 Eyl. - 9:31

alkisalkis
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedPaz 26 Eyl. - 20:51

Hezarfenleri teslim edelim, cok guzel seyler takip ediyor dostlar.
http://www.turksaatforumu.com
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 22:27

Arkadaşlar Hezarfen konusunda bilgisi olan bütün arkadaşlardan yardım bekliyorum. Önceki konuşmalarda Hezarfendeki gibi 4-5 kadran rengi opsiyonu tarzında konuşmalar geçmiş. Bu bahsettiğiniz saatin farklı versiyonlarının çıkması mı? Yoksa saatin kadranı sallıyorum beyaz ise farklı renklerdeki kadranların yanında verilmesi mi? Hani gidilip saatçide değiştirilebilir kadran renkleri diye.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 23:13

Aynen öyle istediğiniz zaman diğer kadranları saatçiye gidip değiştirtebiliyorsunuz. ok1
teng

teng

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 23:14

Saatin dört renk kadaranı biri saatin içinde diğer üçüde beraberinde verilecek. Siz istediğiniz kadranı bir saatçide taktırabilirsiniz.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedCuma 1 Ekim - 23:18

Çok güzel birşeymiş bu olay o zaman. Umarım Avicenna projesinde de benzer birşey olur. 2 tane almayı düşünüyorum. Birisi bana birisi ileride doğacak oğluma. Kız olursa da foruma hediye ederim Very Happy
Bu arada ileride dediğime bakmayın. Evli bile değilim. Bahsettiğim olay bir 6-7 sene sonra gerçekleşebilir anca. Hemen sevinmeyin Very Happy
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedPtsi 11 Ekim - 10:10

watcher demiş ki:

Proje Avicenna - Sayfa 6 Avicen15

bu çizimin üzerine:
1. Gradue skalasında 40dan sonra 24e kadarki kısım eklenecekti ki o boş kalan alan dolsun diye.
2. krono gostergelerinin üstünden ve altından 12 ve 6 rakanlarının ufak parçaları görülebilir.
birçok marka kronolu saatlerinde o yarım kalan rakam kısımlarını kaldırmaz. gözler alıştı artık..
3.Kollar lumili dauphine ve rakamlar ise hezarfen gibi lumili olacak denmişti ancak ben saatin daha klasik ve minimalist olması açısından kolların zenith el primerolardaki gibi Mountain tarzı lumisiz metal dauphine , rakamların da yine metal olması taraftarıyım hezarfen çoko kadranda olduğu gibi . Kısaca lumi olmasa? saat daha mı bir havalı olur? PP, VC klasik modelleri tarzında. aynı IWC poteguese gibi mesela.
4. Avicenna yazısının fontu mutlaka farklı olmalı Turksaat'ten.
5.Canon medicinae yazısı yerine güzel bir logo bulsak.
6.Arka kapağa avicenna'nın şu meşhur resmini yapsak
Proje Avicenna - Sayfa 6 386Avicenna_Persian_Physician
7. minimalizm açısından yine krono kolları daha düz birşey olsa. önceki sayfalarda paylaşılan bir VC vardı. onun gibi. ya da hezarfen saatimizin saniye kolu gibi.

Sevgiler.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedPtsi 11 Ekim - 10:19

Vervito bence düşünceleriniz çok güzel.
Tek bilmediğim konu Gradue kısmındaki sayılar ne işe yarar? Doktor ya da bu konuda bilgili bir arkadaş varsa paylaşabilir mi acaba? Hani nabızla ilgili oluğunu biliyorum ama kullanımı nasıldır?
Bir de Hezarfendeki gibi 2 renk kadran da verilebilse gerçekten harika olur. Fiyata ekleyebileceği 15-20 euroyu alacak arkadaşların çok sıkıntı edeceğini pek sanmıyorum.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedÇarş. 13 Ekim - 11:08

watcher hoca krem kadran versiyon hezarfendeki gibi sarı ağırlıklımı gözükecek Rolling Eyes

watcher demiş ki:
Saat iki renk farkli kadran olabilir,
50 adetle limitli fume ve 50 adetle limitli krem
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 6 Icon_minipostedÇarş. 13 Ekim - 11:22