| Proje Avicenna | |
|
+35asderty bao.bao 4.kuşak ofis BR-02 Akif silver onno92 nabsin Hafsa ak100 il_padrino Azizim crazyhours sifujack dreren GAREZ austun bootsector merih selcuk teng barett borahan aegean76 aaltindeger cemele kelby krytime deka vervito certus propmatic egunns watcher 39 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 4 Eyl. - 6:07 | |
| eee etsin tabii ki. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 4 Eyl. - 10:58 | |
| Arkadaşlar daha ben oy kullanılacak da saat belirlenecek diye bekliyordum ki az önce Avicenna projesinde mutabık kalındığını gördüm. Başta bu projeye çok sıcak bakmasam da baştan sona bütün yazılanları okudum ve yüklenen fotoğrafları inceledim. Proje hakikaten çok güzel evrimleşiyor. Eğer izin verirseniz nacizhane birkaç fikrimi sizinle paylaşmak istiyorum. Ben de bu saatin geliştirilmesinde biraz katkım olduğunu bilirsem çok rahat edeceğim Öncelikle krem tarzı bir renk olmaz falan diye düşünürken aslında rengin çok güzel olduğunu farkettim. Füme de çok başarılı görünüyor. Bunun haricinde projeyle ilgili beğendiğim kısımlar: -Bence 42mm çok uygun bir ebat. Ama benim psikopatlığımdan mıdır bilmiyorum 43-44mm ebatlarda daha mutlu olurdum -Daha önceden olmaz şeklinde baksam da proje çok anlamlı -Osmanlıca rakamlar gayet güzel görünüyor -Turksaat gibi bir marka değeri yaratmak çok hoş bir fikir(daha önce saatin ön tarafında milliyetle ilgili bir ibare geçmesini pek istemezdim ama italik stilde yazımı görünce "olmuş" dedim) Şimdi de benim açımdan biraz gözüme batan birkaç şeyi paylaşmak isterim. -Saati ayarlamaya yarayan kısmın tam adını bilmediğimden gösterdim. O kısmın cami kubbesi modelinde olması açıkçası biraz rahatsız etti. Sonuçta İbn-i Sina'nın müslüman bir Türk bilimadamı olmasından dolayı belki bazı arkadaşlara daha hoş görünmüş olabilir ama benim biraz gözlerimi tırmaladı. Sormak istediğim bu kısım daha zarif ve sade başka bir modelle değiştirilebilir mi? -Saatin butonları bana sanki biraz fazla dışarıya çıkık gibi geldi de. Kırmızı çizgilerle çizdiğim yerlerden biraz traşlandığı takdirde sizce de daha iyi bir görünüme kavuşur mu?(bana göre sanki daha iyi olur gibi geldi) Bütün bunlara ek olarak saat işlerinde daha çok bilgi ve deneyim sahibi olan arkadaşlar zihinlerinde daha rahat canlandırabilecekleri için birkaç sorum olacak: -Akrep ve yelkovanın son karar verilen şekli bu mudur? Daha inceltilebilmeleri mümkün müdür? Eğer mümkünse sizce hangi şekilde daha iyi durur? -Füme renkli kadrana sahip saat için aynı renk kahverengi kayış değil de daha farklı bir rengin daha uygun durması olası mıdır? Son olarak watcher a sorularım vardı -Arka kapağın camlı olması gibi bir durumda nasıl bir ek maliyet getirebileceği ile ilgili yazı göremedim. Benim gözümden mi kaçtı? -Bir de benim için önemli birşey Turksaat markasının aynı italik karakterle yazılması ama TurkSaat şeklinde saat kelimesindeki "S" harfinin büyük olarak yazılması sanki daha hoş olur diyorum. -Son olarak da TurkSaat ve Avicenna yazılarıın farklı tipte yazılmaları konusunda birkaç arkadaş görüş belirtmiş. Katılıyorum. Eğer TurkSaat i marka olarak seçtiysek model ismi farklı bir yazı stiliyle yazılırsa saati görenler de ayrımını yapabilir. Zira şu haliyle sanki saatin göbeğinde de yazı varmış da bu iki yazı birbirinin devamıymış gibi duruyor. -Taksitlendirme işi eğer kredi kartı taksidi gibi değil de hani dönemlik nakit ya da para transferi ödemeleri şeklinde olursa 2 renkten de birer tane almayı planlıyorum. Yazılarıma ve saat konusundaki cehaletime katlanarak yazıma tahammül edip okuduğunuz için şimdiden hepinize çok teşekkür ederim | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 4 Eyl. - 11:20 | |
| -cami kubbesine benzettiğiniz parçaya Tepe ya da kurma kolu diyoruz. amaç camiye benzetmek değil. laik tarafımızdan algılayıp tepki gösterilecek bir durum değil bence. sadece eski vintage kurmalı saatlerin kurma kolları da bu şekildedir biraz o havayı vermeye çalıştık, o da cami kubbesine benziyor biraz. ama amaç islamla cami ile bir ilişki yaratmak değil. ibn-i sina türk değildi zaten. fars kökenliydi. şimdiki özbekistan topraklarında yaşamış. tepenin o hali sadece vintage hava vermek amaçlı. Akrep ve yelkovan mountain tarzı bir dauphine kollardır. oldukca şık ince ve aynı zamanda da dolgun görünümü var. zenith el primero saalterinde var. görebilirsiniz canlı olarak. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 4 Eyl. - 11:38 | |
| Yok ben cami kubbesine benzemesinden dolayı rahatsız olmadım Sadece gözüme hoş görünmediği için rahatsız oldum Bu arada bilgiler için de teşekkür ediyorum ayrıca. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 4 Eyl. - 20:44 | |
| - vervito demiş ki:
- -cami kubbesine benzettiğiniz parçaya Tepe ya da kurma kolu diyoruz.
amaç camiye benzetmek değil. laik tarafımızdan algılayıp tepki gösterilecek bir durum değil bence. sadece eski vintage kurmalı saatlerin kurma kolları da bu şekildedir biraz o havayı vermeye çalıştık, o da cami kubbesine benziyor biraz. ama amaç islamla cami ile bir ilişki yaratmak değil. ibn-i sina türk değildi zaten. fars kökenliydi. şimdiki özbekistan topraklarında yaşamış. tepenin o hali sadece vintage hava vermek amaçlı. Akrep ve yelkovan mountain tarzı bir dauphine kollardır. oldukca şık ince ve aynı zamanda da dolgun görünümü var. zenith el primero saalterinde var. görebilirsiniz canlı olarak. Vervito dostum cok guzel ifade etmis, simdi ben ozellikle gecmisimize atifta bulunuyor cami kubbesi, turk ismini kullanmak vs var ya bu saat tasarimimizda milliyetci cizgileri on plana cikariyor gibi gorunuyorum ya tasarimlarda. Simdi hepimiz icin ozellikle bilinsin isterim, bunun boyle birseyle alakasi yok, tasarimlarda ozellikle uzerinde durdugumuz sey, entellektuel acidan da zengin olsun ama islenmemis, duyulmamis ve baskalari tarafindan yapilmayacak temalar tasisin ve ulkemizden birseyler bulundursun istedim. Bence amacimiz ruhu olan bir saati kolumuzda tasimak, tasarimi tamamen bize ait olan hem forumun ruhunu tasiyan hem de ulkemizi icinde barindiran bir tasarim olmali. Isvicrede simdiye kadar ulyyse nardin tarafindan savarona ve angular momentus tarafindan islamic watch adiyla arap rakamlari kullanilarak saat uretildi ve her goren woaw dedi, ama bu islamic saat bizim icin hicbir anlam tasimiyordu yoksa onun icin pazarlik yapardik, biz osmali saat sisteminden yola ciktik, saatlerimizde kullandigimiz temalar bizim icin degerli, isvicrenin bunu dusunmesi olanaksiz cunku tanimiyorlar bile, hezarfen'in gercekten yasamis olup olmadigi bile tartisma konusu ama bu bizim icin onemli degil biz bize manevi haz verecek temalar islemeye calistik, hele ibn'i sina veya avicenna adina saat uretseler zaten satamazlar birkac ekzotik kisi disinda, onlarin binlerce satmasi lazim, bizler kucuk sayilarda kendimize ozel uretim yapiyoruz. Yani bizim bildigimiz kendi entellektuel dunyamiza hitap eden ve arkasinda kocaman anlamlar tasiyan bize ozel tasarimlar yapmaya calisiyoruz. Bu tasarim fiyatinin uygun olabilmesi acisindan hazir kasa uzerine tasarlandi, bu kasada arka kapak transparant degil, kaldi ki transparant olmasi durumunda icine girecek makinenin de dekorlu olmasi gerekiyor, bu da fiyata hemen ek maliyet ekliyor, daha onceki yazilarimda ve gelismelerde kasa ile ilgili durumlari anlatmistim. Krono butonlarinin biraz buyuk olduguna katiliyorum ama dedigim gibi hazir kasadan yola cikiyoruz ama bu da gelisen surecte degisebilir. Neticede 7750 iceren bir saatten bahsediyoruz, makinenin de belli bir fiyati var, Yazilarin farkli bicimde yazilmasi zaten gundemde hatta tasarimi da bende var bir ara eklerim, arkadaslar bunu begendi diye oburunu eklemeye gerek duymamistim, unutmayalim ki dizayn yapan arkadas yuzlerce cizim yaptiktan sonra benim tamamoldu dediklerim burada gundeme geliyor, geceler boyunca internet uzerinden gorusmeler sonucunda cizimler ortaya cikiyor. Isvicredeki dizaynir ile irtibatimi kaybettim hezarfen konusundaki son gelismelerden sonra, bu da tasarimlarda biraz daha zorlanacagimiz anlamina geliyor, Sunun bilinmesini isterim, isvicrede bir tasarim 5.000 ile 15.000 arasinda degisiyor, biz para vermiyorduk. Yine teknik cizimler de 10.000 ile 25.000 arasi degisiyor, biz buna da para vermedik, gerek hazir kasa kullanimi gerekse aradaki iliskiler nedeniyle. Simdi bunlar daha zorlasti, bu durum saatin maliyetine artik yansima durumuna donusurse projelerden vazgecme ya da daha yuksek fiyat gorme durumunda da kalabiliriz. Bakalim gelismeler neyi gosterecek. Taksitlendirme konusu da hemen hemen cozume gelmisti ama son gelismelerden sonra bir cok sey gibi bu da biraz muallakta su anda. sabotaj yapmaya calisanlar sanirim belli olcude amaclarina ulastilar. Bu benim de ilk forum tecrubem, boyle seyler olur diyorlar ama ben de bunu hepinizin bildigi gibi keyif icin yapiyorum, isin keyfi kacinca ve stres yaratmaya baslayinca gunluk hayatimizdaki streslere bir tane eklemek arzu etmedigim bir sey. Bakalim gelismeleri hep beraber gorecegiz. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 0:01 | |
| Vervito ve watcher. Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Sonuç olarak kurma kolunun farklı bir dizayn olması mümkün müdür? Aklınızda bu konuda hiç alternatif yok mu? Bu arada kim sabote etmeye çalışıyor o kısmı anlamadım. Başka forumlarla benim bilmediğim bir kırasıya çekişme mi var? | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 0:43 | |
| farklı bir design olması tabiki mümkün, ama hatırladığım kadarıyla sizin dışınızda bu tepeyi beğenmeyen çıkmadı; ha beğenmemenizde çok normal; ama burada doğal olarak her fikir lap diye uygulanamıyor, ortak beğeni esas, ki bununda telafisi en mümkün olan detay, projenin gerçekleşmesi dahilinde en en kötü kurma kolu bu şekilde karar verilirse piyasada değiştirtirsiniz; ki belkide saat ortaya çıkınca kurma kolunu beğenmeyebilicez ve değişecek;hezarfendeki gibi | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 2:04 | |
| - bootsector demiş ki:
- Vervito ve watcher. Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Sonuç olarak kurma kolunun farklı bir dizayn olması mümkün müdür? Aklınızda bu konuda hiç alternatif yok mu? Bu arada kim sabote etmeye çalışıyor o kısmı anlamadım. Başka forumlarla benim bilmediğim bir kırasıya çekişme mi var?
valla bazi arkadaslar (bu arkadaslarin sayisi kisitli) bu saate bakarken yutkunma zorlugu cekiyorlarmis Forum olarak sebebini bilmiyor vede bir anlam veremiyoruz | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 2:21 | |
| Çok zorluk çekiyorlarsa kendileri de bu projeye ortak olabilir ya da kendi projelerini oluşturabilirler. Hani bu, teknolojide çok ileri giden ülkeleri kıskanıp yine kıçının üzerinde oturmaya devam edip kısık gözlerle onları süzmeye benziyor | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 4:38 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 5:25 | |
| - bootsector demiş ki:
- Vervito ve watcher. Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Sonuç olarak kurma kolunun farklı bir dizayn olması mümkün müdür? Aklınızda bu konuda hiç alternatif yok mu? Bu arada kim sabote etmeye çalışıyor o kısmı anlamadım. Başka forumlarla benim bilmediğim bir kırasıya çekişme mi var?
tepeyi dert etmeyin. en iyi tepe 2-3 euro bişey. beğendiğinizi alırsınız değiştirirsiniz. 1 dakkalık bir şey. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 5 Eyl. - 7:00 | |
| Anladım. Tabi o kadar kolay değiştirilebildiğini bilmediğim için heyecanlandım | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 11:12 | |
| Avicenna nin son seklini gosteren fotosunu, fiyatini(tahmini-+50€), mekanizmasini, cap, dusunulen kordon v.b temel bilgileri iceren bilgileri zahmet olmaz ise tekrar verebilirmiyiz. Bayram filan derken ben biraz koptum. Hemde Konu guncel olur. Sanki saat inclemesi yapiliyormus gibi olursa bence hos olur. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 21:37 | |
| Koca bir sayfa yazdim silindi cok sinirlendim Yeniden baslayalim... Saatimiz ile ilgili kucuk bir inceleme yapabilirim artik. Iki uc gundur kolumda tasiyorum Kadranlari renkli print yaptim ve kasaya yerlestirdim. Krem olani printten sari cikti, uzerinde calisilmasi gerekiyor, antrasit olani da ekranda gorundugunden daha acik cikti, bunun da biraz koyulasmasi gerekiyor. Ebatlari 42/22mm kalinlik 14mm, kalinlik biraz gozumu korkutuyordu ama kasanin ergonomik yapisi konforlu bir tasima hissi veriyor. Kasanin polisaj finisyonunu begenmedim, luglar arasinda cizgiler kalmis, kasanin yan tarafinda isikta parlayan fasetler mevcut, ureticimiz ile gorustum, bana hak verdi ve kasalar yeniden almanyada polisaja girecek ve hezarfen kalitesinde finisyon yapilacak. Krono butonlari, yukarida deginildigi gibi bana da iri geldi ama bastirarak kuculttugumde de bu sefer cok zavalli kaldi, ayrica uzerine tasarladigimiz tepe butonlar kucuk olursa bu sefer disari tasacak hem gorsel olarak hem de konfor olarak rahatsizlik verecektir ama boylece kalirsa tepe butonlarla ayni hizada duracagi icin bu durum ortadan kalkacaktir. Benim kol cevrem 17-17.5cm, bu ebat kolda muhtesem duruyor, takim elbise ile de spor giysilerle de taktim, her ikisinde de durusu cok guzel. Bende sadece kasa oldugundan makine de takinca saat agirlasacak, su anda kolumda biraz hafif kaldi ama makine de girince bu duygu yok olacaktir, buna ragmen saat kolda donme yapmiyor ve tam ortada duruyor. Bendeki 39mm bir kasa icine de kadran koydum ve fotolarda da goreceksiniz ikisi arasinda karsilastirma yaptim, 42mm cok daha gorsel duruyor, hanima gosterdim, onun da duygusu koluma sanki bir hanim saati takmisim gibi durdugunu soyledi 39mm icin. 42mm tam erkek saati olarak duruyor dedi. Bezelin genisligi kadrani biraz daralttigi icin saat kolda yayvanlasmiyor. Gordugunuz gibi centikli bir kayis taktim, gerci kayis 20mm ve kenarlarda bosluk kaldi ama boyle bir kayisla da gorselligi degerkazaniyor. Arka kapak kapali, cam degil, bunun dezavantaji makine gorunmeyecek ama avantaji da kapaga ibn-i sina gravuru islenebilecek, yazilar gelecek ve dekorsuz 7750 kullanilabilecek, dekorlu olani 200€ civari daha pahali. Ha bu arada takvimli bir resim print etmisim, asli takvimsiz olacak, idare edin artik Baska sorulariniz olursa cevaplarim. Sira resimlerde:
En son watcher tarafından Salı 14 Eyl. - 21:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 21:46 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 21:47 | |
| Bence tarih göstergesi bütünlüğü bozuyor.. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 21:49 | |
| - teng demiş ki:
- Bence tarih göstergesi bütünlüğü bozuyor..
Tamamen katiliyorum, zaten takvimsiz tasarlamistik, ama ben print ederken yanlis resimi secmisim, en azindan bu da takvimsiz tasarimimizin dogru oldugunu gosteriyor. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 22:17 | |
| - cemele demiş ki:
- Avicenna nin son seklini gosteren fotosunu, fiyatini(tahmini-+50€), mekanizmasini, cap, dusunulen kordon v.b temel bilgileri iceren bilgileri zahmet olmaz ise tekrar verebilirmiyiz. Bayram filan derken ben biraz koptum. Hemde Konu guncel olur. Sanki saat inclemesi yapiliyormus gibi olursa bence hos olur.
Fiyati belirlendi : 595€ Saat 100 adet limitli ve numarali olacak ama arkasina alicinin ismi yok, cok istek olursa degisebilir. Ozel ve cok kalite bir kutu ile gelecek. Bir tane kaliteli deri kayis olacak. Hezarfende oldugu gibi bir daha bu saat ve bu tema yapilmayacak. Mekanizma eta 7750 olacak. Taksitlendirme 10-12 ay gibi yapilabilecek ama gumruk, kdv, vergi gibi masraflar icin 100€ civari ek binecek taksitlendirmede. Makinenin 7750 olmasi, kasanin buna gore olmasi ve ozel kutu nedeniyle fiyat hezarfenden daha pahali. Belki bizim kararimiza bagli olarak yarisi krem yarisi antrasit kadran olabilir ama yaninda yedek kadran yok hezarfen gibi. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 22:53 | |
| watcher hoca antrasit kadran gerçekten muhteşem olucak ve yakışacak; tam özel üst sınıf saatler gibi; ama bu tarz saatlerin bence ileri vadede de olmazsa olmazı beyaz-krem-mineli tarz bir kadran versiyonu. ben bu saati alacaksam antrasiti tercih ederim ama bir tarafım beyaz kadranda kalarak hezarfende 4 kadran lüxü sunan üretici (tabiiki bundan sizin payınız büyüktür) bu sefer neden tek renk kadranla sınırlıyor...
tabii bu yukarıda yazdıklarım maliyet endişeleri nedeni ile imkansız ise beyaz kadran opsiyonu sunulabilirmi? (tabii hezarfen de bir türlü krem kadran renk fontu istediğimiz gibi olamadı o da ayrı) | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 23:05 | |
| Saat gerçekten çok hoşuma gitti. Şimdiden para biriktirmeye başlamam gerekiyor. Üretim için isimler ve artık ön ödeme şeklinde mi alınıyor bilmiyorum ama ön ödemeler ne zaman alınacak? Bir tarih var mı aklımızda? Hem krem hem antrasit rengini almayı çok istiyorum ama ödeme tarihlerine bağlı. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 23:21 | |
| Hezarfen deki kadran zenginliği bildiğim kadarı ile üreticinin sunduğu lüx değil, üretici firmanın minumum ürettiği kadran sayısı ile ilgiliydi, ama bunda durum nasıl bilemiyorum, bir başka farkda üretim sayılarından kaynaklanıyor, Hezarfen 50 ile sınırlı iken bundaki limit 100 adet. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 14 Eyl. - 23:28 | |
| Kadran konusunda hezarfen'de cok mucadele ettim ve kaprislerimi kabul ettirdim, simdi kurallarin hepsinde bastiramiyorum, son rover olayi iliskiyi epey sarsti. Beyaz kadran icin de konusurum, hezarfende ilk anlasmanin epey otesine gecebildik, simdi teklifin ustune her bisey istedigimde onume fiyat oynamasi cikiyor, damadin kaynanasinin seyi gibi yerinde durmuyor Odeme tarihlerini filan belirlemedik ama burada daha esnek bir durumumuz sozkonusu. onceden bir pesinat, geri kalanini teslimat gibi filan olabilir ama burada makine daha pahali oldugu icin pesinat %20 den daha yuksek olabilir, teslimat ise alici hazir oldugunda yapilabilir, kasa ve kadran maliyetlerinde uretici finanse edecek, bu finansmana gerek olursa ben de katkida bulunacagim. Almak isteyen arkadaslar yavas yavas para biriktirmeye baslasa iyi olur derim. Hezarfende herkes gerekli parayi olusturabilsin diye teslimati biraz gec tarihe almistik, arkasindan tatil, kadran rengi, tepe gibi sorunlar cikinca teslim tarihini epey geciktirdik, bu sefer boyle bir sey yasamamak icin onceden gerekli tedbirler aliniyor, malum hezarfen henuz ilk projeydi ve bunun tecrubesi daha sonrakiler icin yararli olacak. Bu saati de ancak hezarfen tesliminden sonra, listeye acmayi dusunuyorum | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 1:25 | |
| Watcher bilgiler icin tesekkurler, saat sanki toz toprak icinden cikmis krem kadran benim icin icin olmaz ise olmazlardan tabiii yazdirmak isteyenler icin isimde cok hos olur. Resimden olsa yada 1 haftadir taktigim Edox un inceliginden olsa gerek saat bana biraz tombulmu? | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 1:27 | |
| Tombul yorumundan sonra benim de dikkatimi çekti. Hafif obezite belirtileri var gibi Ama yine de çok güzel beah. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 2:17 | |
| Kullanılacak makina dan dolayı zorunlu tombul. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 2:32 | |
| Saat 14mm kalinliginda, 7750 ile olabilecek en incelerden biri, hatta cam duz yani bombe degil, bombe olunca cok daha sisme ve gomlegin koluna takilma ihtimali var. Bu nedenle ben bombeden vazgecme ve camin kenarlarinda cikinti yapan yere bizotaj yapma taraftariyim. Saat toz topraktan cikmis gibi gorunuyor, halbuki kolumda bu goruntu yoktu ama yakindan cekince oyle oldu, ne olacak benim gibi acemi sagini solunu kurcalar acip icini disini ellerse olacagi sonunda buydu Simdi farkettim, tombulluk biraz da makro cekiomden kaynaklaniyor. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 2:53 | |
| ilk saat alisim aklima geliyor bu saat ile. Tutturmustum 7750 olacak beyaz kadran olacak diye, beyaz kadran olmasada 7750 Orisi cukkaya indirmistim. Bu mekanizma kolda oldugu surece kendini hatilatiyor ciyir ciyir donuyor | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 3:00 | |
| evet ya o donusler saate can ve ruh katiyor bence. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 4:22 | |
| | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 6:33 | |
| hayde hayırlısı yenı bır saatımız olacak anlasılan | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 9:16 | |
| - egunns demiş ki:
- watcher hoca antrasit kadran gerçekten muhteşem olucak ve yakışacak; tam özel üst sınıf saatler gibi; ama bu tarz saatlerin bence ileri vadede de olmazsa olmazı beyaz-krem-mineli tarz bir kadran versiyonu.
ben bu saati alacaksam antrasiti tercih ederim ama bir tarafım beyaz kadranda kalarak hezarfende 4 kadran lüxü sunan üretici (tabiiki bundan sizin payınız büyüktür) bu sefer neden tek renk kadranla sınırlıyor...
tabii bu yukarıda yazdıklarım maliyet endişeleri nedeni ile imkansız ise beyaz kadran opsiyonu sunulabilirmi? (tabii hezarfen de bir türlü krem kadran renk fontu istediğimiz gibi olamadı o da ayrı) füme + beyaz bi kadran ben de isterüm yedek kadran vermeleri onlar için çok mu zor olur ki? biraz yavaştan yoklasak mı? 14mm valjoux mekanizma için belki de en ince kasadır arkadaşlar. camı da düz yapmakta fayda var. 7750li saat kullanan arkadaşlar bilir bu saatleri iyice kalın olurlar. bir de bombeli camla çok kalın oluyor. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 9:19 | |
| Vervito haklı 14 mm Valjoux için ince sayılır. 38 mm lik Hamilton krono bile 14.5 mm . 42 mm lik bir saat için 14 mm ince bile sayılır. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 9:39 | |
| resimlerden bana 15-16 mm gibi gözüküyor carrera misali bende inceciyim speedmasterlara şaşıyorum 8-9 mm gibi gözüküyor | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 9:54 | |
| En kalın ve takoz Valjoux, Carera'da var o da 16 mm. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 9:58 | |
| abi birde longines admirallere bak....hani artık moda büyük ve kalın saatler ya; abartmıyorum 20 nin üzerindedir; kapı pervazından geçemezsin | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 9:59 | |
| - egunns demiş ki:
- resimlerden bana 15-16 mm gibi gözüküyor carrera misali
bende inceciyim speedmasterlara şaşıyorum 8-9 mm gibi gözüküyor Bir dakika dostlar ben kabaca cetvelle bakmistim, bunun onemli oldugunu gorunce simdi skyp ile ureticiye sordum, 15mm dedi, saat simdi evde kaldi yarin elektronik olcme aletiyle olcerim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 10:00 | |
| 15 daha mantıklı, makina ortada. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 10:08 | |
| abi aslında bu olay kasa tasarımı ile alakalı, aslında daha ince gözükebilirdi; çift katman bezel ve kadranın 2. katmandan değilde 1.katmana konumlandırılması saati otomatikmen daha kalınmış gibi gösteriyor; mesela yukarıda resmettiğin bulova tarzı kasada kadran cama daha yakın konumlandırılmış bence tabii - watcher demiş ki:
- egunns demiş ki:
- resimlerden bana 15-16 mm gibi gözüküyor carrera misali
bende inceciyim speedmasterlara şaşıyorum 8-9 mm gibi gözüküyor Bir dakika dostlar ben kabaca cetvelle bakmistim, bunun onemli oldugunu gorunce simdi skyp ile ureticiye sordum, 15mm dedi, saat simdi evde kaldi yarin elektronik olcme aletiyle olcerim. | |
|
| |
austun
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 20:20 | |
| Simdi elektronik aletle olcumler yaptim. Kalinlik, cam dahil: 15.75mm Bezel+cam: 5mm Kasa: 7.40mm cam çap: 35mm bezel 1. katman çap: 39mm bezel 2. katman çap: 41mm Kasa çap : 41.90mm | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 20:24 | |
| 25mm olsa bile fark etmez... CASIO GSHOCK kaç mm? pekte ince sayılmaz... | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 15 Eyl. - 21:52 | |
| Kalinlik ustatlarin dedigi gibi normal, bendeki Oris de sanirim 14 mm birde almayi dusundugum Oris Diver lar yaninda incecik kalir. Etli butlu ve buyuk olsun ki ele gelsin | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 18 Eyl. - 5:59 | |
| uuu 15.75 iyiymiş yahu... cam kesin düz olsun bir de tabii ki kasa olayı çok önemli. yani arka kapağın fındık gibi dışarı fırlamış görünmesi kasadan kaynaklanıyor. ancak kolda diskomfort oluşturmuyorsa problem yok. bazı bu tarz kapaklar özellikle kronolu oto makinelerde oluyor ve rahatsızlık veriyor. jazzmaster'in kasası bu açıdan çok iyi olmuş. dikkat ederseniz butonların büyüklüğü de pek göze batmıyor. gerçi bu jazz'ların 42 ve 45mm'leri var. yukardaki resim 45 olmasın? bir de dizayner'den son çizim halini bekliyoruz değil mi? | |
|
| |
austun
| Konu: Geri: Proje Avicenna C.tesi 18 Eyl. - 8:17 | |
| Yukarıdaki jazzmasterın ölçüsü 42 mm.Kolum ince olmasına rağmen jazzmaster kolumda hiç büyük durmuyor.Jazzmasterdan önce aldığım Hamilton Navy Regatta jazzmasterdan 1mm daha kalın olmasına rağmen kolumda hiç iyi durmadı.Saatin tasarımı iyi olduktan sonra 15mm kalınlık hiçte göze batmıyor. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Proje Avicenna Paz 19 Eyl. - 20:39 | |
| Vervito nun bahsettigi 45mm yada44mm hamilton jazzmaster larda mevcut. Birini denemistim kola oturusu muthisdi 2470tl dediler baska bisey demediler. Evet son cizimleri bekliyoruz bakalim nereye gidiyor hamilton cizgisine mi yaklasiyor yoksa IWC ye yaklasmaya mi calisiyor. Krem kadranli olsun lutfen. Beyaz kadran 42mm ve üstü 7750 kronolara karsi asiri zaafim var nedense | |
|
| |
cemele
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 21 Eyl. - 6:56 | |
| abi bendeki mido chronolar 40 mm- 13.8 mm (algılama 11-12 mm) heralde makineden falan traşladılar - teng demiş ki:
- Vervito haklı 14 mm Valjoux için ince sayılır. 38 mm lik Hamilton krono bile 14.5 mm .
42 mm lik bir saat için 14 mm ince bile sayılır. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 21 Eyl. - 8:40 | |
| kasadan kurtarıyor seninkiler. cam mika olduğu için kasayı ince yapıyorlar. kadran neredeyse kasanın üst sınırı ile aynı düzeyde. yani içe gömülü değil. mika cam da üzerini çadır gibi örtüyor (dışarı doğru). ve kasaları da çok güzel o mido'ların. tam bir vintage kronolu saat havası var. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Proje Avicenna Salı 21 Eyl. - 20:59 | |
| evet doktor dediğin gibi, o çadır gibi hesalitin kullanımı çok dikkat istiyor ama hazzı başka | |
|
| |
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: Proje Avicenna Çarş. 22 Eyl. - 5:24 | |
| 10 üzerinden 11 numara emeği geçen herkesin eline sağlık ;çok güzel olmuş;en kısa zamanda dokunabilmek dileğiyle | |
|
| |
| Proje Avicenna | |
|