Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Proje Avicenna

+35
asderty
bao.bao
4.kuşak
ofis
BR-02
Akif
silver
onno92
nabsin
Hafsa
ak100
il_padrino
Azizim
crazyhours
sifujack
dreren
GAREZ
austun
bootsector
merih
selcuk
teng
barett
borahan
aegean76
aaltindeger
cemele
kelby
krytime
deka
vervito
certus
propmatic
egunns
watcher
39 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
YazarMesaj
deka

deka

Proje Avicenna - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 11:40

-Hezarfeni aldım, diğerlerini almak isterim ancak gelişmelere ve o anki maddi durumuma göre değerlendireceğim,burada görüş ve eleştirilerimi alacağımdan ziyade alamasamda iyi birşey çıkması adına söylemekteyim.
-Kedi animasyonuna bayılıyorum, keşke tekrar koysa. hahaha
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 11:42

gördünmü hezarfenin canlı örneğini?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 11:48

Maalesef bulunduğum yer itibari ile fotolarla yetinmek zorunda kaldım. agliyor
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 11:51

fotolardan daha güzel canlısı. nerde oturuyorsun? ben izmir
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 11:55

deka demiş ki:
Türksaat diyeceğim ama sanki pek kabul görmüyor gibi, ama benim fikrime göre muhtemel yapılacak tüm saatler arasındaki ortak noktanın oluşması bakımından "Türksaat" kullanılmalı diyorum ve ben bundan da rahatsızlık duymuyorum.Aksi takdirde saatler birbirinden kopuk bir marka gibi olacak.Madem Türksaat marka,Hezarfen model, aynı prensibin devam etmesi gerekir.

türksaat arka kapağa yazılabilir çok isteniyorsa türksaat kelimesi. önemli olan isim değil. burda marka oluşturmuyoruz ki. zaten patenti bile alınmış bir şey değil. (eğer watcher çaktırmadan turksaat'in patentini almamışsa)
bu arada turksaat patenti hakkaten ne olur ne olmaz alınsa mı acaba? başka birileri uyuzluk olsun diye gidip 5000doları bastrıp patenti alacak kadar uyuz olabilir mi?
neyse...
dediğim marka meselesi değil bu olay. burda markadan ziyade bir ruh taşıyan bir olay var. bu isimler(hezafren avicenna ves) ise sadece bu güzel abu havaya daha bi hoşluk katıyor. bu saatler bir marka koleksiyonu değil. bunlar işte budur. bu saatleri şekillendirme hevesimiz ve saat sevgimiz.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:00

vervito doğru söylüyor. biz bunu ticarete taşınmasını istemiyoruz. kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. başkalarının sadece hayal ettiklerini biz gerçekleştiriyoruz. hayallerimizin gerçek olmasını görmek güzel bir his
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:01

deka demiş ki:
Aynen,bir şekilde çözülür, ayrıca örneğin, Türksaat küçük harflerle italik tissot örneğindeki gibi de yazılır,hem şık olur,hem çok ön plana çıkmaz,hem kadrandaki denge sağlanır,hem de marka imajı vurgulanıp ortak nokta sağlanmış olur.Marka değerinin sağlanması için bunu zorunlu görüyorum,yoksa Hezarfen,Avicenna vs.bilmeyenler bunu ve aradaki bağı nasıl anlayacak veya bir marka patenti nasıl alınabilecek, patent alınması gerekirse her birisi için ayrı patent mi alacağız.

birilerinin bir bağ anlamasına da gerek yok. biz kolumuzdaki saatin ne olduğunu, hikayesinin ne olduğunu bildiğimiz sürece bu bize yeter. bu iş profesyonel bir iş değil amatörce yapılan özel saat projeleri. o yüzden bir marka oluşturup o markanın modelleri olayı değil. ayrıca herkes mustang'in bir ford arabası olduğunu bilir. ancak mustang yine mustangdir.
patent olayına tekrar gelince. patent öyle pazarda ucuza satılan bir şey değil.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:01

propmatic demiş ki:
fotolardan daha güzel canlısı. nerde oturuyorsun? ben izmir
Isparta by
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:04

Bende olaya ticari bakmamıştım, ama biraz profosyonel ve uzun vadeli düşününce aklıma bunlar geldi,sonuçda müze vs. tarihe mal olacak bir durum söz konusu,yoksa kim karışır, biz ne istersek onu yaparız,her telden çalarız,kime ne değil mi?,bizi bağlayan ne var ki. by

En son deka tarafından Perş. 26 Ağus. - 12:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:04

ben burdurda askerlik yaptım.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:06

Hnagi yıllarda 2002-2005 tarihlerinde ben oradaydım.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:07

bence bu saatler hiçbir dğkkanda sergilenip satılmamalı. saatden anlamayan insanların bu saatlere sahip olmalarını bile düşünmek istemiyorum. kıymetini bilen insanlar bunlara sahip olsun derim
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:07

nisan 2003
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:11

Bende aynı düşüncedeyim,zaten bu amaçlada Hezarfen e isim yazdırmıştım.Ben olaya satış amacı ile değilde tarihi anlamda bakmıştım,birde ileride kimbilir,karşımıza bir proje olarak Türk Malı bir saat de çıkıverir, belli mi olur,çok ortaklı bir proje,herşey mümkün.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:12

propmatic demiş ki:
nisan 2003
Demekki aynı zamanlarda Burdur daymışız. by
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:13

toparlamak gerekirse (çünkü watcher bu yazıları okuyunca ya afakanlar basacak kendisine ya da yine çok gülecek)

-logo? olabilir (extra bir resimli logodan ziyade avicenna yazısını fontu üzerinde oynama?)

-minimalist dizayn açısından date'i komple kapatalım diyorum.(ya da çoğunlu kalsın derse 4-5 arasına kaydırmak) saniye kısmı da boş kalsın. chronograph, automatic gibi gereksiz kadran doldurucu kelimelerden kaçınmak

(münkün mertebe propmatic'in de dediği gibi minimalist tarzdan yanayım)

-yazıların ortak bir dilde yazılması

-kadran renkleri? fiyata tek kadran mı dahil?

-turksaat mevzusu

-su geçirmezlik kaç? arka kapak cam? fiyat farkı?

vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:14

propmatic demiş ki:
bence bu saatler hiçbir dğkkanda sergilenip satılmamalı. saatden anlamayan insanların bu saatlere sahip olmalarını bile düşünmek istemiyorum. kıymetini bilen insanlar bunlara sahip olsun derim

+11111111
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:15

aslında tr şu an istese kendi saatlerini yapabilec durumda. saatsektöründeki şirketsahipleri yalnız çok kibar ve tembeller. elleri ceplerine gitmiyor. izmirde bu sektörde başarı gösterebilicek en az 5 şirket tanıyorum.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:16

Hakikaten Watcher i kızdıracağız, şaka bir yana ben memnun olacağını düşünüyorum,kendiside yokken proje gelişiyor, hazıra konacak sayemizde fumeur
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:18

propmatic demiş ki:
aslında tr şu an istese kendi saatlerini yapabilec durumda. saatsektöründeki şirketsahipleri yalnız çok kibar ve tembeller. elleri ceplerine gitmiyor. izmirde bu sektörde başarı gösterebilicek en az 5 şirket tanıyorum.
Bu sektörden pek anlamasam ve aktörleri tanımasamda, sonuçda devlet memuruyuz, söylediklerine genel anlamda katılıyorum. ok1
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:18

vervito demiş ki:
propmatic demiş ki:

+11111111
+22222222222 by
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:20

@ deka
28 gün piyade er dim burdur da. 28 gün boyunca gece nöbeti yaptırdılar bana:) gıcıkmı oldular bana ne?
@ vervito
deka ile hefikiriz. yarın sabah mete uyanınca katil kediyi üstümüze salıcak. Smile)
renk açısında hiçbir fikrim yok. herhalde en azından 2 renk olur kadranlar. siyah ve krem rengi.
logo onusunda hiç bir fikrim yok. anket yapalım derim veya bırakın patron karar versin:)
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:22

ok. ben kaçıyorum,herkese iyi geceler. by
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:24

iyi geceler herkese benden de bu kadar.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 12:24

iyi geceler.
cemele

cemele

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 20:55

Selam arkadaslar,

Su ana kadar olusan en somut ve en guzel proje olmus. Bende sizlerin engin saat bilgilerinizin affina siginarak gorüslerimi belirtmek istiyorum.

1.) 7750 mekanizmalarda hep 3 gosterge var bunda iki 9 yonunde small second gelmiyecekmi? Saniyesiz mi olacak pek hos olmaz gibi.

2.) Otomatik ve Kronometre yazilari Turkce olmamis yerleride uygun degil oraya swiss made yazilabilir. 9 Yönünde ki buyuk bosluga ise onceki sayfalarda deginilmis Fransizca Kronometre hemen altina otomatik yazisi yazilabilir.

3.) Ozel kubbe tepe derken kurma kolumu mu? Ozel ise pek sorun yok da bana biraz itici geldi neden hep tamam tarihten biseyler olsunda herseyi klasige yada doguya kaydiriyoruz eski ve yeni bulusumunu cagristiracak bir kurma kolu olamazmi? Cokda sorun degil

4.) Arka kapak seffaf olsa fiyat ne kadar farkediyor. 3'e 5'e bakmayalim 595€ verirken ufak tefekler icin bazi seyler feda etmeyelim.

5.) Sayin watcher bey kayis nasil olacak klipslimi, bakire alligotormu? yoksa virgin antelope mi? bu sese ozellikle bu maddeye kulak ver kayis boyu mumkun oldugunca uzun olsun aldigim saatlern hepsi yaa son delik yada bir sonraki delikte.

Son olarak saati su anki (otmatik ve krono yazisi haric) durumu ile alinabilir katagorisine sokuyorum. Tabiii kadran rengi bu olacak.

Saygilarimla
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 21:16

Dostlar yazilari okuyorum,
Oncelikle hepinize gunaydin,
Bu seferlik benim kelesli katil serafettini cagirmiyorum cunku mesajlariniz hep projeyi daha ileriye goturmek yonunde olmus ve cok hosuma gitti.
Aslinda sizler de haklisiniz, ilk etapta sizlere her secimin nedenlerini detayli anlatmamistim, daha sonra detaylari yazinca tepkileriniz de projelerimize katki saglayip daha ileriye goturmek yonunde cok yapici gelisiyor.
Biraz daha goruslerinizi alalim daha sonra hepsinin ortak yonunden hareketle son cizimler yaptirayim, dizayn yapan adami da surekli kucuk degisikliklerle bunaltmayayim, hepsini toptan tek seferde cikarayim.
Aslinda saatleri yapalim ya da yapmayalim bu tasarim sureci cok keyifli, aralarda kulaklarimdan cikan duman, disari cikip derin derin temiz hava alip bir kahve ictikten sonra dagiliyor guluyor

Diger yandan Deka arkadasim cok dogru bir konuya parmak basmis, aslinda saatimizin bir markasi ve beraberinde model ismi olmasi gerekiyor bence bu olmazsa olmaz.
Turksaat bana guzel gorunuyor ama kadranda turk yazisi rahatsiz ederse uretici/montajci firmanin markasini da koydurabilirim (BENRUS)
Ama bence markasinin olmasi sart, cunku bazilarimiz saatlerimizi hayat boyu elinde tutacak ama bazilarimiz cesitli nedenlerle ileride satmak isterse saatin satilabilirligini dusurmeyelim, saatlerimiz yavas yavas markalassin.
Turksaat patentini almadim ama pek te onemli degil, birgun birisi alirsa kendi kaybeder cunku isim vermek tamamen bizim elimizde, biz de isim degisikligine gideriz o da verdigi paranin ustune bir bardak soguk su icer.
http://www.turksaatforumu.com
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 21:25

günaydın watcher,
dünkü karabulutlar çekilmiş görünüyor Smile
belçikaya izmirden selamlar. burda güneş hergün kavurtucu etkisini üstümüzden eksik etmiyor. deliye hergün bayram monstre
cemele

cemele

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 21:27

Saat beim epey hosuma gitti tabii baktikcada bazi seyler tirmaliyor.

Vervito bahsetmis; butun yazilar tek dil olmali ki fransizca olabilir. Swiss made yazisi kesin olmali.

Yine bahsedilmis AVICENNA yazisi biraz daha degisik (Tissotlarda ki le locle gibi) yazilabilir.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 21:38

Oncelikleeeee:
Serafettin'i buldum heheheheeeeee bundan sonra kendinize dikkat edin
Proje Avicenna - Sayfa 2 Chat-a10

Propmatic@
Beni kiskandirmaktan ne zevk aliyorsun sen yaw, burada hava rezalet ve hafta sonu cenevreye gitmeyi planliyordum, suya dustu, stutgart yakinlarinda bir antika saat fuari var cumartesi ve pazar gunu, oraya gitmeyi istiyorum ama tabi ki hava guzel olursa.

Yeni veriler isiginda avicenna icin yeni bir cizim yapiliyor, bitince eklerim ok1
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 21:41

Tek dil olmalı ve de her şey Türkçe olmalı bence, bu olmazsa olmaz bir husus gibi geliyor bana, bırakın fransızcayı fransız forumunun yaptığı saatlere yazsınlar.Smile
cemele

cemele

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 21:50

Watcher Bey;

Tasarimda degisiklikler olabilirde saniye ve transparan arka kapak icin dusnceleriniz nedir. Olabilirmi? Fiyata etkisi nedir?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:01

cemele demiş ki:
Watcher Bey;

Tasarimda degisiklikler olabilirde saniye ve transparan arka kapak icin dusnceleriniz nedir. Olabilirmi? Fiyata etkisi nedir?

Bu kasaya arka kapak transparant olmaz cunku arka kapak egimli ve cam cok kucuk kalir, yahut ta kasanin tamamen degismesi gerekir bu da hem zaman hem fiyat acisindan bizi alir goturur.

9 istikametindeki saniyeyi ekleyebiliriz ama bu da saatin tum vintage/klasik havasini bitirir, buradaki amac minimalist bir klas yaratmak. Kadrani ignelerle fazla kalabaliklastirmak saatin hem dengesini bozar hem de siradan saatlere cok yakinlastirir diye dusunuyorum, patek'in klasik modellerine bakinca ne demek istedigim daha cok belli olur, yani benim istedigim, saatimizin pazarda satilan saatlerle yarismasindan ziyade patek gorselligi ile yarismasini tercih ederim.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:07

aaltindeger demiş ki:
Tek dil olmalı ve de her şey Türkçe olmalı bence, bu olmazsa olmaz bir husus gibi geliyor bana, bırakın fransızcayı fransız forumunun yaptığı saatlere yazsınlar.Smile

Dil konusunda epey cikmaz yasadim, simdi soyle bir sey,
saat hekimligi on plana cikarmasi gerekiyor, bu da pulsation gostergesi sayesinde oluyor, ama graduée pour 30 pulsation yazisini turkceye ceviremedim, bunu kaldirinca kadran bos kaliyor, bu sefer birakinca diger yazilarin turkce olmasi arada cok kotu duruyor.
Osmanli doneminde bu tur saatlerde fransizca yaziyordu, vervito'nun dedigi gibi. Bu nedenle kadrandaki yazilarin hepsinin fransizca olmasi goze batmiyor, arka kapaktaki yazilar turkce olmali ama.

watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:16

Proje Avicenna - Sayfa 2 4251-412
Proje Avicenna - Sayfa 2 4251-413
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:22

Bence şöyle veya böyle deyip işin ruhunu kaçırmayalım derim, biraz da uluslararası sektördeki standartları göz önünde bulundurmalıyız, bu nedenle kadrandaki yazının kalması taraftarıyım,yoksa şerafettin kalleşnikofla hazırda bekliyor. fumeur
son çizim çok daha dengeli ve güzel olmuş, şart değil ama birde tarihi 4-5 arasında görsek,ama orada görürsek diski kadran renginde görmeliyiz, "6" yönünde saat göstergesinin zemininden dolayı kurtarmış,bunu da görmedim zannetme. ok1 diable Ben 2. çizimdeki yazı karatkterini daha çok beğendim. ok1
NOT:Acaba krono butonları tepeye çok mu yakın banamı öyle geliyor,bu durum tepe ile yapılacak işlemlerde sıkıntı yaratabilir mi?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:34

Proje Avicenna - Sayfa 2 Avicen10
Proje Avicenna - Sayfa 2 Avicen11
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:36

Bana Türksaat daha hoş geldi,özellikle de 2. çizimdeki italik el yazılı olana bayıldım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:42

deka demiş ki:
Bence şöyle veya böyle deyip işin ruhunu kaçırmayalım derim, biraz da uluslararası sektördeki standartları göz önünde bulundurmalıyız, bu nedenle kadrandaki yazının kalması taraftarıyım,yoksa şerafettin kalleşnikofla hazırda bekliyor. fumeur
son çizim çok daha dengeli ve güzel olmuş, şart değil ama birde tarihi 4-5 arasında görsek,ama orada görürsek diski kadran renginde görmeliyiz, "6" yönünde saat göstergesinin zemininden dolayı kurtarmış,bunu da görmedim zannetme. ok1 diable Ben 2. çizimdeki yazı karatkterini daha çok beğendim. ok1
NOT:Acaba krono butonları tepeye çok mu yakın banamı öyle geliyor,bu durum tepe ile yapılacak işlemlerde sıkıntı yaratabilir mi?

Cizimleri yapan vatandas, 4-5 arasina gelirse saatin tum simetrisinin dolayisi ile dengesinin bozulacagini soyluyor.
Yazi karakteri ve marka konusunda degisik versiyonlar ekledim, seceriz artik.
benrus yazisi elyazisi olamaz cunku markanin logosu yuz yildir boyle ok1
Tepe ve butonlar konusu pek kafaya takilmamali, cizim ile kasa arasinda fark olabilir, kasanin dengeli oldugundan eminim ama yine de bir kasa numunesi elime gelince hep beraber degerlendiririz.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:43

deka demiş ki:
Bana Türksaat daha hoş geldi,özellikle de 2. çizimdeki italik el yazılı olana bayıldım.
Ben de en cok onu sevdim okkiii
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:43

benim tercihim birinci seçim. daha minimalist bir görüntü veriyor. biraz dornblueth veya lange&söhne yi andırıyor
cemele

cemele

TURKSAAT yazili ikinci cizim daha hos olmus ama icinde marka ismide olunca bana asil tema olan Avicenna golgede kaliyor gibi.

Soran kisilere Bu saat markasi buda İbn-i Sinanin latince ismi gibi aciklamalar illa marka olacaksada ben ikinci cizim TURKSAAT modelini begendim.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 22:46

"...Cizimleri yapan vatandas, 4-5 arasina gelirse saatin tum simetrisinin dolayisi ile dengesinin bozulacagini soyluyor.
Yazi karakteri ve marka konusunda degisik versiyonlar ekledim, seceriz artik....."ok.mesaj alındı.
okkiii
aaltindeger

aaltindeger

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 26 Ağus. - 23:26

italik türksaat güzel olmuş..
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 0:42

imza şeklinde turksaat yazısı bana resmen artık markamızı anımsatmaya başladı
turksaat imza şeklinde,
avıcenna yazısı düz şekilde daha karakteristik gibi

takvim pencere yeride müthiş
aegean76

aegean76

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 1:06

selamlar...
bende nacizane fikrimi söylemek isterim...
bence türksaat yazan model çok hoş olmuş..

bu arada hazerfenin yapımında fiyat ve taksitlendirme nasıl olmuştu..??
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 1:32

Ikinci bir kadran rengi daha deniyoruuuzzzzzz
yakinda bu sinemadaaaaaa
benim resmen dibim dustu dostlar
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 1:46

Proje Avicenna - Sayfa 2 Avicen12
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 2:07

füme rengi kadran!!!! yesssssssssss.. daha önce paylaştığım hamilton'un canlı görenler bilir o rengin güzelliğini ve baştan alıcılığını.

Türksaat arka kapağa yazılsa türkçe "bir türksaat projesidir" ya da " bir türksaat yapımıdır" gibi. 9 yönü boş kalsa minimalizm açısından.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 2:13

hamilton jazzmaster anthrazit rengi kadrana sahip. bizimkisi gerçek bir füme olsun.

Proje Avicenna
2 sayfadaki 8 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
 Similar topics
-
» Avicenna Son Versiyonlar
» Avicenna Anket
» 2014 Yili Icin Proje
» Avicenna Kasa Numunesi Geldi
» Proje: Kadranı 24 rakamlı erkek kol saati