Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Proje Avicenna

+35
asderty
bao.bao
4.kuşak
ofis
BR-02
Akif
silver
onno92
nabsin
Hafsa
ak100
il_padrino
Azizim
crazyhours
sifujack
dreren
GAREZ
austun
bootsector
merih
selcuk
teng
barett
borahan
aegean76
aaltindeger
cemele
kelby
krytime
deka
vervito
certus
propmatic
egunns
watcher
39 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
YazarMesaj
vervito

vervito

Proje Avicenna - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 11:32

gradue pour 15 için çalışma yapılıyor değil mi?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 11:39

kadranda ufak saniye yuvarlaklarının içi düz olmasa şunlardaki gibi asl kadran zemininden farklı olsa
Proje Avicenna - Sayfa 4 F4df71a5

bir de kollarla ilgili füme'nin üzerinde beyaz kollar nasıl görünür bilmiyorum. hayal edince fena değil gibi. gümüş metalikden daha iyi olduğu kesin. kollar beyaz olunca rakamlar da fosforlu beyaz mı olacak füme'de? yoksa düz beyaz mı?

genel konsept olarak çok iyi oturttuk bence. işte böyle ufak tefek detaylar kalacak onları da zamanla kararlaştırırız.
selcuk

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 11:47

çok güzel olmuş arkadaşlar gerçekten bundan sonra başka biryerden saat almıyacam siz değerli üstadların elinden çıkan saatler takdire şayan gerçekten emeği ğeçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.hazerfandan sonra bu saat içinde bu haliyle bile listeye adımı yazdırmak isterim.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 11:54

vervito demiş ki:
gradue pour 15 için çalışma yapılıyor değil mi?
Evet yarin gelecek
http://www.turksaatforumu.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 11:57

vervito demiş ki:
kadranda ufak saniye yuvarlaklarının içi düz olmasa şunlardaki gibi asl kadran zemininden farklı olsa

BUNU DENEDIK COK CIRKIN OLDU ISTERSEN BIR RESIM EKLEYEBILIRIM

bir de kollarla ilgili füme'nin üzerinde beyaz kollar nasıl görünür bilmiyorum. hayal edince fena değil gibi. gümüş metalikden daha iyi olduğu kesin. kollar beyaz olunca rakamlar da fosforlu beyaz mı olacak füme'de? yoksa düz beyaz mı?

FOSFOR YOK SAATI COK CIRKINLESTIRECEGINI DUSUNDUK BEYAZ FOSFOR YOK

genel konsept olarak çok iyi oturttuk bence. işte böyle ufak tefek detaylar kalacak onları da zamanla kararlaştırırız.
OK ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 11:59

selcuk demiş ki:
çok güzel olmuş arkadaşlar gerçekten bundan sonra başka biryerden saat almıyacam siz değerli üstadların elinden çıkan saatler takdire şayan gerçekten emeği ğeçen herkesi gönülden tebrik ediyorum.hazerfandan sonra bu saat içinde bu haliyle bile listeye adımı yazdırmak isterim.

Vallahi bu projeler basladigindan beri ben de saat alamiyorum, vitrinlerde fiyatlari gorunce simdiye kadar nasil kaziklanmisim diye hayiflaniyorum clown
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 22:40

Graduée 15 pulsation, avicenna yazisinin altindaki dogum olum tarihleri silindi.
Nacizane fikrim, kadrandaki tum dengenin bozuldugu yonunde
Dengeyi biraz toparlamak icin de kucuk gostergeleri birazcik buyuttum oyle olunca da 12 ve 6 daki indexler gorunmuyor
Bence yine bundan onceki son versiyon cok dengeli olmustu burada sol taraf biraz bos kaldi

Proje Avicenna - Sayfa 4 Avicen15
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 27 Ağus. - 23:34

Ibn-i sina'nin latince ismi avicenna.
Google'da arastirma yaparak dunya hekimliginde ne kadar onemli birisi oldugunu gorebilirsiniz.
latince ismi Canon medicinae olan hekimligin kanunlari isimli kitabi bati dunyasinda modern hekimligin ilk kitabi olarak okutulmus ve modern hekimligi baslatan kitap olmustur.
Tum bati dunyasi modern hekimlige geciste bu kitabi kullanmis ve okutmuslardir.
Avicenna yazisinin altindan dogum ve olum tarihlerini kaldirinca orasi cok bos kalmisti bunun uzerine bu kitapin latincesini yani ibn-i sina'nin latince olan isminin altina kitabin da latincesini yazdik belki boylece birasz dengeyi tutturmaya calistik.

Proje Avicenna - Sayfa 4 Avicen17
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 0:26

Hoş gözüküyor, model yavaş yavaş olgunlaşmaya başladı,hatta olgunlaştı bile diyebiliriz. ok1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 1:01

Arkadaslar fikirlerini belirtsinler, eger bu son versiyon tatmin edici olduysa fumesini de cizdireyim ok1
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 1:48

Bana göre birde bizim krono butonlarının tepe ye bakan kısımlarında çıkıntı artmakda buda biraz görselliği olumsuz etkiliyor gibi, butonların her iki tarafınında kasaya olan uzaklığı aynı olsa sanırım daha estetik,şık, etkileyici ve kibar olacak gibi gözüküyor.
Fümesi sanırım çok daha güzel,ancak füme koyulaşsa dahamı iyi olur,hatta şöyle siyaha doğrumu kaysa,bunu şu açıdan söylüyorum, önceki sayfadaki IWC nin yanında soluk kaldı gibi, o daha canlı idi.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 2:18

aman ustam, gözünü seviyim kasayı ellemeyin. kasalar mevcut kasalardan seçildi. onların buttonlarıyla, bezelleriyle oynayamayız. tepe yeni yapılıcak aksamlardan birisi. onu istediğimiz gibi yaparız.
renk konsunda bizim elimizde sadece çizim var. iwc foto dur. bu sizi yanıltmasın. bizim saat iwc ye 10 basar. bundan emin olun. hatta derimki numuneleri bekleyelim. hala soluk oldu diyorsak koyu yapabiliriz. dimi mete ağam?

borahan
Admin
borahan

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 2:33

watcher demiş ki:
Graduée 15 pulsation, avicenna yazisinin altindaki dogum olum tarihleri silindi.
Nacizane fikrim, kadrandaki tum dengenin bozuldugu yonunde
Dengeyi biraz toparlamak icin de kucuk gostergeleri birazcik buyuttum oyle olunca da 12 ve 6 daki indexler gorunmuyor
Bence yine bundan onceki son versiyon cok dengeli olmustu burada sol taraf biraz bos kaldi

katılıyorum 12 ve 6 nın gozukmesı gerekli.
bır de "turksaat" isminın arka kapaga yazılmasın karsıyım. Bır farklılasma, markalasma saglamak ıstıyorsak önde olmalı.
"türksaat" ismi uzundur, fontu yanlıstır dersek ısım fontu duzeltılebılır bır logo konabilir ama kesınıkle kaldırılmamalı.
http://www.boraeresici.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 3:00

propmatic demiş ki:
aman ustam, gözünü seviyim kasayı ellemeyin. kasalar mevcut kasalardan seçildi. onların buttonlarıyla, bezelleriyle oynayamayız. tepe yeni yapılıcak aksamlardan birisi. onu istediğimiz gibi yaparız.
renk konsunda bizim elimizde sadece çizim var. iwc foto dur. bu sizi yanıltmasın. bizim saat iwc ye 10 basar. bundan emin olun. hatta derimki numuneleri bekleyelim. hala soluk oldu diyorsak koyu yapabiliriz. dimi mete ağam?

Bilinen nedenlerden dolayı kasaya elleşmek ne mümkün fumeur , ben butonları kasadan bağımsız diye yorumlamıştım, yoksa öyle değil mi Question ,-madem ki tepeden de konu açıldı,içimden geçeni söyleyeyim-,aslında tepe içinde şöyle böyle dense de belki pek kimseden itiraz gelmiyordur,kötü değil ama sanki rahatsız eden bir yapısı var.
Türksaatin bende önde olmasından yanayım, hatta son çizim mükemmel gözüküyor.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 3:06

tepeye eyvallah. o yeni yapılcak zaten. istediğimiz gibi üretilir ama buttonları ne yapmalı? traşlıyamazsınki traşlıyalım. buttonlu küçültelim desen kasadakı delikleri ne yapcan? şimdi aramızdan birisi bir tabaka silikon atarız diyen çıkarsa katil kedi şerafettinin sizile tanışma zamanı geldi derim devenin basi
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 4:32

yok yok benim dediğim buton yuvasını dolayısıyla butonun eni-boyunu elleşmek değil,sanırım anlatamadım,butonun el'e temas eden parmakla baskı uyguladığımız, kasayla ilgisi olmayan bölümü,fotolara bakınca lug tarafı ile tepe tarafının kasayla oranı tepe tarafında çıkıntılı durmakda anlatmak istediğim buydu, sanırım butonların kasayla ilgisi yoktur diye söylemiştim,problemse çokda önemli değil, yoksa kasanın yuvasına müdahale etmek kasaya müdahale etmek demektir, işte o zaman yandık, mazallah şeroyla karşı karşıya geldik demektir ki, bizi kimse kurtaramaz. fumeur
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 6:46

deka demiş ki:
yok yok benim dediğim buton yuvasını dolayısıyla butonun eni-boyunu elleşmek değil,sanırım anlatamadım,butonun el'e temas eden parmakla baskı uyguladığımız, kasayla ilgisi olmayan bölümü,fotolara bakınca lug tarafı ile tepe tarafının kasayla oranı tepe tarafında çıkıntılı durmakda anlatmak istediğim buydu, sanırım butonların kasayla ilgisi yoktur diye söylemiştim,problemse çokda önemli değil, yoksa kasanın yuvasına müdahale etmek kasaya müdahale etmek demektir, işte o zaman yandık, mazallah şeroyla karşı karşıya geldik demektir ki, bizi kimse kurtaramaz. fumeur

muhaha benim sero cok is gorecege benziyor,

Simdi deka dostumun ne dedigini anladim ama biraz sonra itiraz etmeyecek biliyorum cunku posta
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 6:56

Birazda şero'nun korku ve endişesi ile ne desem bilemedim. diable
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 8:39

propmatic demiş ki:
tepeye eyvallah. o yeni yapılcak zaten. istediğimiz gibi üretilir ama buttonları ne yapmalı? traşlıyamazsınki traşlıyalım. buttonlu küçültelim desen kasadakı delikleri ne yapcan? şimdi aramızdan birisi bir tabaka silikon atarız diyen çıkarsa katil kedi şerafettinin sizile tanışma zamanı geldi derim devenin basi

butonları birde yuvarlakmı denesek diyecektimki... kasadan dolayı değişmiyormuş, laf ağzımda kaldı.

takvim komple iptal edilmeyip üstü kapatılacaksa, altta kendi halinde çalışan bir takvim olması rahatsızlık verirmi? en azından psikolojik bir rahatsızlık geek

6 hizasında, göstergenin içinde sırıtabilir derken, hiç de öyle durmamış gözüküyor, hatta uyumlu bile olmuş . bu şekilde kullanılabilir.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 8:57

6 ve 12nin uçları görülür olabilir yine de. denge açısından pek bir şey bozulmaz. yapılacak şey gradue pour kısmını hafıften inceltmek. belki o geniş yer kaplıyordur diye içerisi garip görünmüş olabilir.
butonlarla ilgili kafanız karışmasın bu resimdir sonuçta. belki tam yerine oturtulmamıştır resimde tepe ve buton aralığı. gerçekte öyle olmaz olursa da işte o kasadan kaynaklı sorun olur. 40mm olsa öyle görünmezdi.
bu arada bugun sergiyi gezerken de dikkat ettik. osmanlı rakamlarına dikkat etmek lazım. yanlış basılmasın. birbirinden çok ufak farklarla ayrılıyorlar dene bilir. mesele bizim çizimlerde 7 ile 11i aynı çizmiş.
avicenna altına canon olabilir. ancak bir arkadaş bir logo tasarlasa çok daha güzel olur. ya da Avicennanın fontu değişse sadece yeterli olur.
bir de pulsemeter skalasında ilk rakam olan 200ün nereden başlayacağınin çok doğru yerleştirmek lazım. çizimde ve basımda hata olmamalı. ona tekrar tekrar dikkat etsin çizimi yapan arkadaş lütfen.
bir de fikir olarak tekrar gündeme getirmekte fayda var. pulsemeter skalasının son rakamı olan 40 ile gradue arasında kalan boşluğa da tachymeter rakamları yerleştirilebilir mesela doldurmak için. ibn-i sina matematik ve fizikle de uğramış bilim adamı olduğu için konsept dışı kalmaz. o zaman Canon sırıtır. zaten güzel bir logo yapılsa o kısım hallolmuş olur.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 22:15

bu saatin kolları ile ilgili resimleri ve mesajları inceleyen değerli bir dostum benim gümüş kollarla olan fikirlerime katılmadı. haklı olabilir. onun IWCsi de füme kadranlı ve bu şekil kolları olan bir saat. ışığın en az olduğu ortamda bile kollar hafif parlayarak saatin okunabildiğini söylüyor. saatin camı 2 taraflı antirefle olduğu için güneşli havada da kollar aşırı parlayarak saatin okunamama olayı yok, benim bu problemi yaşadığım saatlerde antirefle yok. o yüzden bu konu ile ilgili fikirlerimi geri alıyorum. ve yapım sürecinde birebir ilgilenen arkadaşlardan bu konuyu araştırmalarını rica ediyorum. çünkü IWC gibi bir marka eğer füme kadranlı saatine gümüş kollar koymuşsa vardır bir bildiği Smile kollar ve rakamlar gümüş olabilir bizim saatte de (füme olanda)ancak camların 2li antirefle olması lazım herhalde. ben işin bu kısmından pek anlamadığım için bilen arkadaşlar en iyisi ne ise onu yaptırsın. akrep yelkovanın Zenith el primero open heartlar gibi olabilir. bir de krono kollarının hezarfen ufak kolu gibi olması da güzel bir saatlerimizin güzel bir ortak özelliği olabilir. ancak, ince narin bir şey olmalı.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 22:23

Füme kadranda gümüş kollarla ilgili günışığında görünebilirlik konusu hakkındaki olumsuz mesajı görünce şaşırmıştım, bence görünmesi lazım ve çokda hoş olur.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 22:28

2 taraflı antiglare veya antireflex kaplamayı desteklemiyorum. bu tarz kaplamalar buharlanma yöntemiyle camlara uygulanıyor ve safircamın özniteliği olan sertliğini bir işe yaramaz hale getiriyor. biz neden safircam kullanıyoruz? çizilmesin veya zor çizilsin diye. ama üstüne kaplama yaparsak ne oluyor? kaplamanın çizilmez diye bir özelliği yok. dolayısıyla antireflex kaplama çizilir ve kullanıcıda üreticiye bir ton küfür eder, bu nasıl safircam yapmışsın diye. bence almanlar bu işi iyi çözmüş. onlar sadece safircam ın kadran tarafına bu antireflex i uyguluyorlar. dış tarafa uygulamıyorlar. bence de böyle yapalım.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 22:34

Hezarfen de çift taraflı olacakken aynı düşünce ile dış yüzeyi iptal ettirip iç kısma yaptırmıştık, üst yüzeydeki antirefle her zaman çizilmeye mahkumdur,çizildikden sonra hiçbir anlamı olmaz.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 28 Ağus. - 22:38

bu olayı sadece iç tarafa uygulamak almanların fikri mi yani? biz de aynısını düşünmüştük Smile

mete abi ne yapılması gerektiğini bu konuda bilir. çünkü kendisi görüp onaylayacak sonuçta kadran öğrenğini kolları ves. bunlar ilerisi için detaylar sadece.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 14:29

30 pulsations görsel olarak daha doldurmuş gibi ama kullanışlılığını doktor daha iyi bilir tabii
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 21:14

egunns demiş ki:
30 pulsations görsel olarak daha doldurmuş gibi ama kullanışlılığını doktor daha iyi bilir tabii

Saatimizdeki 15 pulsation cizimini ve yerlesimini Omega speedmaster ornek alarak yapmistik, bunda da gosterge 40'ta son buluyordu. Yani skalayi ona gore yapmistik.
Fakat asagida goreceginiz patek'i buldum, bunda skala 25 te son buluyor ve boslugu epey dolduruyor, biz de bunu ornek alalim dedim, yeniden skala ve yerlesimi simdi buna gore yapiliyor, sanirim bu bizim bosluk sorununu cozecek.

Proje Avicenna - Sayfa 4 28909

Diger yandan antireflet olayinda camin disina antirefle olmaz, hemen herkes artik bundan vazgeciyor cunku cizilme cok esasli bir sorun ve cabukl cizilebiliyor ve ciddi bir sorun, bu nedenle hezarfende oldugu gibi icten anti reflet yapacagiz. Yani tek tarafta.

Kollarin rengine gelince, evet nikel renk iwc'de gorunur cunku iwc rengi fume degil koyu antrasit, bizimki ise acik antrasit/fume, bu nedenle nikel renk gorunmez olur, buna gidecek en gorunur ve gorsel olarak ta en guzeli beyaz gibime geliyor. Rengi koyulastirmak ta guzel olmaz neticede bir iwc kopyasi olmasin, tam aksine patek ile kendini yaristiran bir dizayn olsun, belki makinesi simdilik 7750 ama 9 hizasindaki saniyeyi iptal ederek dizaynimizla patekle yarisma duzeyine daha cok yaklastik.

Osmanli rakamlarini breuget'den esinlendik, aynisini yaptik, osmanli icin ozel yapilmis cep saatlerinden font'lari aldik, baska modellerde degisik fontlarda da vardi ama hicbiri bu kadar net ve sade degildi, biraz fazla arap kaciyordu. Bizim saatimizde 7 ve 11 birbirine hic benzemiyor, dikkatli bakin ve yine internette diger osmanli saatlerindeki ayni rakamlara bakin ne dedigimi goreceksiniz.
Zaten sanirim avicenna yapacagimiz son osmanli rakamli tasarim olacak, artik bir daha galiba gundeme getirmem, tepkilerinizi anliyorum ama amacim her kose basinda bulmak imkansiz olan farkli saatlerimiz olsun istemistim.
Simdi anliyorum ki once normal saatlerden iyice bikkinlik getirmeniz lazim daha sonra eminim ki sizlerden talep gelecek, hatta anadoluyu ve mozaigini temsil etmek uzere anadolunun gelmis gecmis degisik dillerinden rakamlar iceren bir saat tasarlamayi daha ileride gundeme getirmeyi dusunuyordum ama galiba biraz beklemek gerekecek.
Gundemde olan avicenna disindaki tasarimlardan da osmanli rakamlarini iptal ediyorum, dizaynir'i epey bunalttim, artik bazi ufak tefek temel olmayan degisiklikleri kendimiz yapacagiz. Dizaynir artik ne istedigimi tam olarak bir seferde vermemi ve uyguladigi cizimde iki uc degisiklikten fazla kendisini ugrastirmami istemedigini soyledi, avicenna'dan sonra artik sonraki tasarimlar icin ucret alacagini soyledi Rolling Eyes
Neyse ben bunu karsilarim ama bilginiz olsun istedim.

Yine gelen pm'lerde sagolsun arkadaslar degisik oneriler ve yorumlar getirdiler,mesela avicenna modelinde hekimligin simgesi yilan olsun, arka kapak kabartma olabilir mi gibi.
Bunlarin cevabini buraya yazayim da sizler de bu konuyu bilin istedim.
Kadrani patek tarzi hatta ondan da fazla iwc tarzi minimalist ve klas bir olusum yapmaya calistik, kadrani fazla doldurursak guzel olmaz, hele bir de hekimlik simgesi koyarsak tamamen doktor saati olur ki bu da doktor olmayan benim gibi insanlar icin kullanmak biraz absurd kacar, fazla spesifik olur.
Arka kapak kabartma olamaz ancak asit indirme ile ibn-i sina'nin grafik resmini yapacagiz, cunku fiyati tutturabilmek icin yine hazir kasa kullaniyoruz bu nedenle biraz kisitliyiz, butce daha yukarilarda olmasi durumunda ancak kendimize ozel ilk tasarladigim gibi kasamiz olurdu ki bu da forumun butcesini astigi icin simdilik sozkonusu olamiyor yoksa hazirdaki kasadan ben de cok mutlu degilim, ben krono butonlarini cift katli ve bezeli daha ince dusunmustum, ta ilk cizimlere bakarsaniz ne demek istedigimi anlarsiniz, yine de butce icinde yaklasik kalarak ilk tasarimi yapmak mumkun idi ama nusrat ta ayni kasa iskeletini kullanacagi icin ikisinin da beraberce gundeme gelmesinde bu mumkun idi ama dalgic saatimiz bu sefer sizlere biraz fazla klasik kaldi, bunun uzerine bu cizgiden simdilik vazgecmek durumunda kaldik, dalgic icin degisik bir versiyon hazirlaniyor kasa daha modern olacak, rakamlar modern olacak, bari bu saatin farkliligi cizgilerinde olsun, madem ki osmali rakami kullanamayacagiz farki baska yerlerden yaratalim istiyorum ama bu biraz zaman alacak, daha sonra sizlere degisik cizimler sunarim uzerinde beraberce calisiriz.

Dunku seyahatimden sonra Mikrorotorlu dunyada olmayan bir makine tasarlayalim diyorum, uzerinde calismalar basladi bile ama kolay olmayacak ve 1 belki 2 yil surecek ama forum olarak yine dunyada bir ilki gerceklestirme firsatina sahip olacagiz.
Bu makineyi hezarfenin makinesini mikrorotorlu otomatik olarak tasarlayalim diyorum.
Yine ayni makineyi kurmali olarak ve kesintili biraz patekin esi tarzda baskilar yaparak ta gundeme getirebiliriz tabi ki her seferde de fiyatlar tirmaniyor.
Ama sunu dusunuyorum
Uye sayimiz artiyor, hezarfen icin yola ciktigimizda uye sayimiz 300 bile degildi, bu durumda tasarimlar sonuclanincaya kadar da artan uye sayimiz nedeniyle ust fiyatlardan da alabilecek arkadaslarimiz olacaktir, o zaman alt fiyatlarda da seyreden bir model ile ust fiyatlarda olusabilecek modeller dusunebiliriz.
mesela savarona'yi veya baska bir isim ve tema altinda ayni saati standart ve dekoreli 6498 ile basic fiyatlara 300€ civarinda getirebiliriz, tabi ki her sefernde en ust duzey malzeme ve kasa kullanarak ve limitli yapmadan.
Yoksa internette satilik kasalar var cin mali, 35-100$ arasi, yine çin 6498 taklit makineler var 35-50$ civari, yine markasiz standart kadranlar da var çok ucuz. Yani boyle malzemeler ile 100€ civarina bile saat mal edebiliriz, buna onay verirsek bir arkadasin projeyi ustlenmesi lazim ben çin orjinli saatin imalatinda olmak istemem ama oncu olacak arkadasa da hicbir bilgimi esirgemem.

merih

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 21:41

Microrotorlu özel bir yapım saate sahip olmak hep hayallerimi süslüyen bir şeydi. Umarım üyelerimiz tarafından da yeterince destek bulur ve bu projeyi de başarıyla gerçekleştiririz. Bu saat kesin olarak çok özel bir şey olacaktır. Acaba bu projeyi biraz öne alsak daha mı iyi olacak ?. Böyle güzel projelere imza attığı için Sn. Watcher' a tekrar teşekkür ederim.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 21:51

Evet Ağam, mademki bu proje senin kafanın altından çıktı, tasarımını belirlemek de sana düştü derim ve senin zevkine güveniyoruz. hayallerindeki saati yap ve biz destek verelim. sen bunu fazasıyla hakettin. hadi iş başına ve gururlandır bizi!
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:03

Temennilerinize tesekkur edrim dostlar ama bu baslibasina bir konu, bir ara bu konuda baslik acacagim, ama cok hizli olabilecek bir durum degil, yine de konu basliginda tartisiriz, bunun baslayabilmesi gundemde olan projelerin iki uc tanesinin basarisina bagli ancak daha sonra gundeme gelebilir, yeni bir makine yaratmanin tasarim/prototip maliyeti 60-70 bin€ civarinda dolasiyor ama bir iki proje gerceklestirirsek bu maliyeti ureticiye yuklemek (en azindan buyuk bir bolumunu) mumkun olabilir diye dusunuyorum. Neyse burada konuyu dagitmayalim spesifik baslik altinda tartisiriz.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:04

mikrotor mu? eneeee. kim nasıl yapacak o makineyi? ben yaparım öyle bir makine diyen var mı yani? watcher , prier

osmanlı rakamlarında 7 ile 11 birbirine benzer. 11de iki tane yan yana 1 vardır doğal olarak. ve dik dururlar. 7de ise bu 1ler eğiktirler, kenarları birbirine paraleldir iner. bizimkinde biraz aralı duruyor üst kısımları
8de aynı şekilde. parallel olmalı. 8, 7nin tersidir zaten görüldüğü gibi.
7 ile 11 aynı derken yanlış ifade etmişim, özür.
benim arşivden bir foto.
Proje Avicenna - Sayfa 4 7459050b
Proje Avicenna - Sayfa 4 48e60bcd
Proje Avicenna - Sayfa 4 1e0b2cc2
bir breguet
Proje Avicenna - Sayfa 4 8aa787ad
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:12

Topkapi sarayindaki teshirdeki Breuget:
Proje Avicenna - Sayfa 4 10_0625_FH_breguet1
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:19

Vervito@
vermis oldugun resimlerdeki font'lar breuget'den farkli ve hepsi ayni font, orada da 7 ile 11 birbirine daha cok benzemis Very Happy

Bizdeki 7 ve 8 ayni ters donmus vaziyette,
bence bruget font'u daha az arap duruyor, daha cok index'e benziyor, tabi ki cizimi birbirine yaklastirarak yapabiliriz ama bu sefer bruget font'undan cok farkli olur bu da ne olur bilemiyorum.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:23

Watcher dostumuz yine güzel yazmış, helede öyle bir saat fotosu koymuş ki insan gözünü alamıyor,hele o butonlar çok dengeli ve hislerime tercüman olmuş fumeur Osmanlı rakamları konusunda tercihler değişebiliyor,genelin düşünceleri nedir bilemiyorum ama daha önce de söylediğim gibi beni rahatsız etmez,hatda yeni üretim saatlerde olmadığı için değişik, sıradışı, foruma özgü olması bile tercih nedenidir, sadece tercih durumu olsa arabic rakamlar daha ağır basıyor gibi diye kendi adıma tekrar edebilirim,microrotorlu makine de müthiş bir düşünce helede Hezarfen deki makinaya uygulanması, makinanın geniş çapı nedeniyle daha da etkileyici olur,diğer otomatiklerde çap küçük olunca büyük boy kasalarda, kasanın içerisindeki görüntüsü bile rahatsız edici, microrotordaki tek handikap normal rotorlar gibi sağlıklı kurulmayı sağlayamadığı için takviye gerekebilir ki bu da göz ardı edilebilir bir durum, helede öyle bir makinada. ok1
Kolların rengine gelince elbetteki ilk kriter görünür olmasıdır,işte benim burada çeliştiğim konu beyaz yüksek görünürlüğe sahip olmasına karşın basit kalıyor gibi, nikelin elitliğini veremiyor hissine kapılıyorum. by
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:41

Beyaz kollar elektroliz yontemiyle boyanacagi icin yanardoner pariltili bir beyaz, nikel renk karisimini gunese gore verir diye dusunuyorum, yani mat beyaz olmayacagi icin cok guzel olur diye dusunuyorum, yoksa nikel renkte gorunurluk acisindan sikinti yasariz, rakamlar ve igneler kadranda bogulur bence.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedPaz 29 Ağus. - 22:45

ok1
cemele

cemele

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 31 Ağus. - 2:45

3 günde epey detaylara inilmis. Cikinti igneler hos olmus. Acikcasi Avicenna nin altindaki dogum ve olum yillari nin silinmesi ve yerine baska seyler yazilmasi cok fark etmemis ben tarihin kalmasini tercih ederdim.

Bu arada Osmanli yazilari hos duruyor umarim bu tarz gecmisi ve Anadoluyu yansitan simgeleri tasiyan saatlerden mahrum kalmayiz.

Hezerfan almamistim ama Avicenna acikcasi daha heyacanlandirici ve kendine baglayici bir proje olarak geliyor. Sabirsizlikla bekliyorum.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedSalı 31 Ağus. - 8:06

bence bu osmanlı rakamları bizim saatlerin simgesi haline gelmeli. hani birinin kolunda bir submariner görürsünüz hemen onu rolex in submariner modeli olarak tanırsınız ya buda öyle bişey olmalı. osmanlı rakamlarını görünce hemen türksaat forumunun saati olarak tanıyacaksınız. ingilizce buna corporate identity derler.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 1 Eyl. - 10:31

yeni nesil omega seamaster AT chronolar 42 mm inide üstünden başlıyor ve fiyatı 7 bin in üzerinde (ben pek bir şeyede benzetemedim; karakter curcunası var biraz)
ben kadran tasarımınıda abartmıyorum portuguese ve vervitonun örneklediği hammyden daha çok beğendim (duruluğu ile hammyden çok önde bence)
kasa çift katman yerine tek katman olabilseydi belki şortlada daha rahat takılabilirdi.
bu arada küçük iğnelerin kuyruk detayı mukemmel; tam bir gösterge formatı oluşturur
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 1 Eyl. - 11:43

açık füme kadrana metal kabartmalı numaratörler nasıl olur? maliyetlimi?yakışmazmı; ucuzmu gözükür
bana bütün olarak kendini tamamlamış geldi

bu arada watcher ın bir kaç msj önceki iletisini yeni gördüm...yinede resmi ekliyim fikir olsun

[img]Proje Avicenna - Sayfa 4 2zp832e[/img]
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 1 Eyl. - 11:50

aynı bu görüntüyü verecek bir mekanizma fırsatı var zaten. bence önce şu avicenna chrono ya girişelim.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 1 Eyl. - 12:05

yok üstad ben sadece numaratörlerde kullanılacak malzemeyi kastettim

propmatic demiş ki:
aynı bu görüntüyü verecek bir mekanizma fırsatı var zaten. bence önce şu avicenna chrono ya girişelim.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 1 Eyl. - 12:30

sen merak etme, yeterki mete ağamız kafaya koysun allahın izniyle patek phillipe e eşit kalitede bir saat çıkarırız.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedÇarş. 1 Eyl. - 19:19

egunns demiş ki:
açık füme kadrana metal kabartmalı numaratörler nasıl olur? maliyetlimi?yakışmazmı; ucuzmu gözükür
bana bütün olarak kendini tamamlamış geldi

bu arada watcher ın bir kaç msj önceki iletisini yeni gördüm...yinede resmi ekliyim fikir olsun

[img]Proje Avicenna - Sayfa 4 2zp832e[/img]

bahsi geçen hamilton da bu şekilde. rakamlar metal kabartma. kollar ise fosforlu metal yine. hatta saniye kolu rengi mavi yapılarak daha bir bomba görüntü vermiş. patekden eksiği kadran anlamında kullanılan malzeme daha düşüktür herhalde. ki ona da öyle çok inanmıyorum.topu topuna kadran yani ne öyle maliyet olacak ki yapımında. bu saati piyasında adamlar 5e mal ettiğini 500e satabiliyor sırf isimden dolayı.
cemele

cemele

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 3 Eyl. - 0:49

Avicenna durdumu nedir?

Niye yazan yok Watcher bir iki resimle canlandir burayi.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedCuma 3 Eyl. - 1:48

biseyler yazmistim ama sildim, proje devam edecek, hezarfeni bir acikliga kavusturalim, forumumuzda her zaman yeni fikirler uretecegiz okkiii
merih

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 4 Eyl. - 1:39

Arkadaşlar yeni proje şimdilik sis bulutlarının arasına mı girdi acaba ?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 4 Eyl. - 1:42

Yok yok herkesin ici rahat olsun, projelerimiz devam ediyor vieux
merih

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 4 Eyl. - 1:47

Bu projeyi dosta, düşmana ince bir micro rotorla göstersek iyi bir gövde gösterisi olurmu acaba diye düşünüyorum.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Proje Avicenna   Proje Avicenna - Sayfa 4 Icon_minipostedC.tesi 4 Eyl. - 2:42

Ne diyorsun, sonra başımıza taş yağmasın. diable

Proje Avicenna
4 sayfadaki 8 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
 Similar topics
-
» Avicenna Son Versiyonlar
» Avicenna Anket
» 2014 Yili Icin Proje
» Avicenna Kasa Numunesi Geldi
» Proje: Kadranı 24 rakamlı erkek kol saati